REACŢIA ministrului Justiţiei la plângerea penală depusă de Klaus Iohannis împotriva lui Liviu Dragnea

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat miercuri că divergenţele politice nu trebuie rezolvate prin intermediul plângerilor penale, în contextul în care PNL a depus o sesizare la Direcţia Naţională Anticorupţie în legătură cu OUG 55/2014 privind apartenenţa aleşilor locali.

10 sept. 2014, 07:57
REACŢIA ministrului Justiţiei la plângerea penală depusă de Klaus Iohannis împotriva lui Liviu Dragnea

La plecare de la Consiliului Superior al Magistraturii, întrebat dacă se aşteaptă să fie citat la DNA în legătură cu această plângere, ministrul a afirmat: ‘Nu cred că divergenţele politice pot şi trebuie rezolvate prin intermediul plângerilor penale. Cred că există căi tot politice de a rezolva atunci când avem conflicte politice, nu prin intermediul justiţiei’, relatează Agerpres.

Cazanciuc a subliniat că, în urmă cu două zile, în Parlament, a făcut un apel la clasa politică să nu fie introdusă justiţia în disputele politice din această perioadă.

‘Poate va fi nevoie să repet acest mesaj şi poate toată lumea o să-l înţeleagă până la urmă. Dacă avem divergenţe politice, sunt căi tot politice de a le rezolva’, a susţinut ministrul Justiţiei.

Iohannis a depus plângere penală împotriva lui Dragnea pentru ordonanţa privind migraţia aleşilor locali

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a depus marţi o plângere penală la DNA împotriva vicepremierului Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării, pentru abuz în serviciu în cazul iniţierii OUG 55/2014 privind apartenenţa aleşilor locali.

Iohannis susţine în plângere că OUG iniţiată de Liviu Dragnea are ca scop unic sprijinirea intereselor de grup, în lipsa unei urgenţe reale, şi este de natură a afecta procesul electoral, fiind de natură să conducă la susţinerea unui anume candidat.

Potrivit unor oficiali ai DNA, sesizarea a fost înregistrată la această instituţie şi repartizată unui procuror.