REZULTATE BAC 2015: Un olimpic, admis la cinci facultăţi din Anglia şi la una din SUA

REZULTATE BAC 2015: Peste 20 de elevi de la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri din Galaţi au aşteptat cu mai puţine emoţii rezultatele de la bacalaureat. Ei au fost deja admişi, la universităţi de prestigiu din lume. Acum aşteaptă cu nerăbdare să înceapă cursurile.

08 iul. 2015, 12:15
REZULTATE BAC 2015: Un olimpic, admis la cinci facultăţi din Anglia şi la una din SUA

Tudor Profir a fost admis la cinci facultăţi din Anglia şi la una din Statele Unite ale Americii. A preferat să studieze în următorii trei ani în Anglia, la Universitatea Oxford, anunţă Digi 24.

„Am dat pentru Oxford un examen de matematică şi informatică, l-am susţinut la Bucureşti, în noiembrie anul trecut. Pe baza acelui rezultat şi pe baza eseului personal pe care l-am trimis am fost chemat la interviu la Oxford”, a declarat tânărul.

Tudor este olimpic la informatică din clasa a V-a, iar la bacalaureat a obţinut media generală 9,60. Este o notă suficient de mare pentru a rămâne la Oxford.

Aceeaşi performanţă a reuşit şi Vlad Şoltuz, olimpic la fizică şi viitor student la Cambridge. Pentru el, mai dificil a fost interviul susţinut în Anglia.

Irina Gabriela Roşu este olimpică la limba germană, iar la bacalaureat nu a avut deloc emoţii. Ea a susţinut examenul în sesiunea din luna mai, cea dedicată exclusiv olimpicilor, şi a obţinut media 9,93. Tânără vrea să studieze medicina în Germania sau Austria. În Germania a fost deja admisă, iar acum aşteaptă rezultatul şi din Austria.

La Galaţi, au susţinut bacalaureatul 4.076 de elevi, iar rata de promovare a fost de 74,61%.