Românul condamnat la moarte în Malaezia, Ionuţ Gologan, ar plăti taxe de protecţie, ca să nu fie ucis în celulă

Românul condamnat la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri este obligat să plătească, lunar, diferite sume, pentru a nu fi ucis de gardieni sau de ceilalţi deţinuţi.

10 dec. 2015, 15:56
Românul condamnat la moarte în Malaezia, Ionuţ Gologan, ar plăti taxe de protecţie, ca să nu fie ucis în celulă

Surse din anturajul lui Ionuţ Gologan au dezvăluit că acesta acesta primeşte bani de la familie pentru a-şi plăti taxele de protecţie, scrie spynews.ro. Este vorba despre sume modice, în dolari, pe care Ionuţ trebuie să le plătească pentru a nu fi asasinat.

Citeşte şi Mama lui Ionuţ Gologan: „Am vorbit cu el duminica trecută…”

Astfel, spun sursele citate, sora tânărului îi trimite acestuia aproximativ 15 dolari pe lună, dintre care cinci dolari sunt pentru liderii închisorii, pentru a nu fi asasinat de deţinuţi şi zece dolari pentru responsabilii penitenciarului, care, în cazul în care nu ar achita aceşti bani, l-ar bate până la moarte.

În plus, Ionuţ Gologan i-a spus surorii sale că nu stă într-o celulă şi doarme sub cerul liber, în condiţiile în care, în Malaezia, sunt perioade lungi de ploi torenţiale. Gologan a mai spus că mănâncă numai din ce se cultivă în închisoare, iar singurul lucru care îi este permis este să cerşească prin gardul închisorii.

Citeşte şi Răsturnare de situaţie în cazul lui Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia. Anunţ OFICIAL

Ionuţ a fost condamnat la moarte pe fond, iar procesul este acum în apel care urmează să fie în luna februarie. Avocaţii acestuia au cerut comutarea pedepsei de condamnare la moarte, la închisoare pe viaţă.