TAXA AUTO 2018. Ce maşini sunt vizate de noua propunere

TAXA AUTO 2018. O taxă de acces auto este luată în calcul de Primăria Capitalei pentru a îmbunătăţi calitatea aerului din Bucureşti prin reducerea numărului de maşini care trec zilnic pe străzile bucureştene.

RomaniaTV.net
15 feb. 2018, 12:51
TAXA AUTO 2018. Ce maşini sunt vizate de noua propunere

TAXA AUTO 2018. Propunerea de taxare este menţionată în Planul Integrat de Calitate a Aerului, aflat în dezbatere publică pe site-ul municipalităţii, însă nu este specificată valoarea taxei, căror maşini li se va aplica nou taxa auto sau norma de poluare aferentă, şi, mai ales, de când.

Pentru a veni în ajutorul celor care tranzitează zilnic Bucureştiului la volanulul propriului autoturism, Primăria Capitalei are în plan modernizarea parcului auto al RATB, precum şi crearea unor benzi unice dedicate transportului public.

În plus, se vor menţionează construirea unor parcări de tip Park&Ride în punctele de acces ale Bucureştiului, însă ridicarea acestora este anunţată de câţiva ani încoace.

TAXA AUTO 2018. Un alt aspect destul de important, dacă Primaria Capitalei decide aplicarea acestei taxe auto de acces este modernizarea infrastructurii de transport. Actuala administraţie locală promite că va demara proiecte de peste 200 milioane de euro pentru finanţare din fonduri europene sau naţionale pentru îmbunătăţirea calităţii transportului public de călători în regiunea Bucureşti-Ilfov.