Teodora Maftei a murit. Jurnalista şi-a pierdut viaţa în urma incendiului din Colectiv

Numărul morţilor în urma incendiului din Colectiv a ajuns la 46. Jurnalista Teodora Maftei în vârstă de 36 de ani a murit, luni dimineaţă, pe un pat de spital din Israel.

09 nov. 2015, 08:44

Jurnalista Teodora Maftei a murit luni dimineaţa în spital, în Israel. Fotograf şi editor la Pro TV, Teodora a fost grav rănită în incendiul din Clubul Colectiv şi fusese internată la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi din Capitală. Medicii au decis să fie transferată într-un spital din Israel. Din păcate, Teodora nu a mai rezistat şi a decedat luni dimineaţa.

Teodora Maftei a fost operată în trecut de şapte ori, din care de trei ori pe creier, din cauza unei acumulări de lichid aflată pe creierul mic, iar în aceste condiţii ea nu avea voie în cluburi.

Tânăra jurnalistă suferea de „chist arahnoidian de fosă posterioară”, respectiv o acumulare de lichid aflată pe creierul mic, înspre ceafă, care nu poate fi eliminat şi este asociat cu hipertensiunea intracraniană.

Diagnosticul i-a fost pus în 2005, după ce suferea de dureri de cap foarte puternice, insomnii, tulburări de memorie, ameţeli şi probleme cu echilibrul. „Mă durea capul 24 de ore din 24, iar noaptea făceam ture prin cameră, strângând din dinţi şi vorbind singură”, povestea Teo.

Din cauza faptului că lichidul nu poate fi eliminat, a avut şi o tromboză venoasă, respectiv i s-au spart două vene pe creier, a făcut o criză de epilepsie şi a ajuns inconştientă în toiul nopţii la spital.

Până acum a fost operată de şapte ori, din care de trei ori intervenţii direct pe creier, trei intervenţii la chist pe la gât, când medicii i-au montat un „furtun” de la chist până în stomac, care drenează surplusul de lichid, respectiv o dată a fost operată prin burtă, pentru a monta o valvă.

După prima intervenţie, tânăra a crezut că a murit. „Uneori e nevoie să mori puţin ca să simţi cu adevărat că trăieşti”, spunea ea.

“Când m-am trezit, primul lucru pe care l-am văzut a fost icoana cu Maica Domnului. Mi-am zis: La naiba, am murit! Am înţeles că, până să mă trezesc de-a binelea, dădusem un recital de înjurături în engleză”, îşi amintea Teo.

Din cauza problemelor medicale, Teodora nu avea voie să consume alcool, să fumeze, să bea cafea, să facă efort, să răcească, să stea la soare, să meargă în cluburi. „Şi nu am voie să mă enervez sau să plâng, dar nu-mi iese mereu treaba asta. Aaaa, şi aşa, ca între fete, nu pot să merg pe tocuri şi nu e indicat să ţin cură de slăbire, dar nici să mă îngraş nu trebuie. Dar, la urma urmei, toate astea pot fi mofturi”, povestea tânăra pentru Mediafax.

Bilanţul victimelor tragediei de la clubul Colectiv a ajuns la 46, după ce încă trei răniţi au murit duminică dimineaţa şi alte nouă persoane au pierdut lupta cu viaţa în cursul zilei de sâmbătă.

INCENDIU COLECTIV. Guvernul interimar, condus de Sorin Cîmpean, s-a reunit luni, la ora 10.00, într-o şedinţă extraordinară. Executivul va discuta programul de asistenţă pentru răniţii din incendiul de la clubul Colectiv şi familiile acestora.

Citeşte şi: Victimele din Colectiv, URMĂRITE DE BLESTEMUL FOCULUI. Coincidenţe stranii care îţi ridică părul pe tine

Guvernul va aproba, în ședința extraordinară de luni, ajutoare financiare de urgență pentru familiile răniților în incendiul din clubul Colectiv. Se vor acorda 7.500 de euro lunar familiilor răniților transportați la spitale în străinătate și 6.000 de lei familiilor celor internați în țară.

Potrivit prim-ministrului interimar, Sorin Cîmpeanu, cei 7.500 de euro reprezintă transportul – 1.500 de euro – la care se adaugă bani pentru masă, cazare și alte cheltuieli – 200 de euro pe zi timp de 30 de zile.

Ajutorul se va acorda pentru toata perioada internarii, incepand cu prima zi de spitalizare.

Plata acestor sume urmeaza a se face in maxim cinci zile de la primirea solicitarii, a spus premierul interimar, precizand ca au fost primite solicitari pentru 83 de raniti.

Cimpeanu a spus, ca si in ultimele zile, ca exista destui bani in fondul de rezerva al Guvernului, „nu exista nicio emotie din acest punct de vedere”

INCENDIU COLECTIV. Sorin Cîmpeanu a declarat, sâmbătă, că vor fi decontate „integral” costurile pentru pacienţii care vor fi transferaţi în străinătate din Fondul de rezervă al Guvernului, iar pentru aparţinătorii care însoţesc răniţii vor fi, de asemenea, decontate cheltuieli de transport, cazare şi masă.

Premierul interimar a mai spus că se lucrează la nivelul Ministerului Muncii pentru iniţierea unui program de asistenţă şi sprijin complex de reintegrare a victimelor tragediei de la Colectiv.

Este vorba de integrare pe mai multe planuri, şi socială, şi asistenţă, de şcolarizare, asistenţă psihologică şi asistenţă medicală„, a precizat premierul interimar.

Citeşte şi INCENDIU COLECTIV. Comisia Europeană: România a cerut ajutor pentru transferul a 80 de răniţi grav