Despăgubirile în dosarul ”Colectiv”, de peste 60 de milioane de euro, au fost plătite de statul român

Achitarea lui Cristian Popescu Piedone și eliberarea lui din închisoare nu este privită cu ochi buni de către victimele incendiului de la Colectiv.

22 iun. 2023, 14:27
Despăgubirile în dosarul ”Colectiv”, de peste 60 de milioane de euro, au fost plătite de statul român

Despăgubirile din dosarul ”Colectiv”, peste 60 de milioane de euro, au fost achitate integral din Fondul de rezervă al Guvernului. „Banii au fost livrați integral, mai sunt doar cheltuielile de judecată, care nu s-au plătit. Plata s-a făcut de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov către executori, iar de acolo, banii au ajuns la oameni”, a spus Mihai Grecea, supraviețuitor al tragediei din 2015.

Citește: Tatăl unui tânăr mort în incendiul de la Colectiv, primele declarații după achitarea lui Piedone: „Probabil că toți cei care erau cumva vinovați au vrut să treacă timpul”

În ceea ce privește achitarea lui Cristian Popescu Piedone, Mihai Grecea susține că decizia este o palmă dată justiției.

„În momentul de față, nimeni nu mai poate avea încredere în justiția din România, câtă vreme trei instanțe dau soluții atât de diferite. Avem o dată o condamnare de 8 ani de la Tribunalul București, după aceea pedeapsă la jumătate, iar acum casare. Este ceva profund în neregulă cu justiția din România”, a mai spus Mihai Grecea, pentru Gândul.

Citește și: EXCLUSIV: Toni Greblă, atac la Inspecția Judiciară, după eliberarea lui Piedone: ”Inspecția Judiciară ar trebui să explice cum a fost posibil ca unii judecători să dea 8 ani, alții au dat 4 și unii l-au achitat”

Cristian Popescu Piedone, condamnat în mai 2022, în dosarul „Colectiv”, a fost pus în libertate miercuri, în urma unei decizii definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), care a casat condamnarea din urmă cu un an și o lună și a dispus achitarea fostului primar al Sectorului 4.