Băsescu acuză SLUGĂRNICIA lui Victor Ciorbea: E docil, supus politic, cel mai FERICIT Avocat al Poporului

Traian Băsescu a participat, joi, la Parlament, la dezbaterea organizată de PMP cu tema "Democraţie şi stat de drept în România”, la 2 ani de la ultima suspendare din funcţie a şefului statului. În discursul ţinut despre "lovitura de stat" din 2012, şeful statului l-a atacat pe Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, spunând că este "supus politic, docil, un om pe care îl poţi cumpăra cu facilităţi".

03 iul. 2014, 08:30
Băsescu acuză SLUGĂRNICIA lui Victor Ciorbea: E docil, supus politic, cel mai FERICIT Avocat al Poporului

Preşedintele Traian Băsescu l-a criticat, joi, la dezbaterea PMP, pe Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, pentru că nu a atacat Ordonanţa pentru modificarea Legii Educaţiei, spunând că Ciorbea este cel mai fericit Avocat al Poporului, date fiind alocările bugetare de care se bucură, şi acuzându-l că nu va afecta, din slugărnicie, actele Guvernului.

„Guvernul abuzează de OUG şi Avocatul Poporului, singurul care le poate ataca, este supus politic sau pe care îl cumperi cu facilităţi, cum s-a întâmplat în ultima şedinţă de Guvern. Victor Ciorbea va fi cel mai fericit Avocat al Poporului din ultimii 25 de ani: i s-a mărit bugetul şi veţi vedea că marele sindicalist Victor Ciorbea va fi un Avocat al Poporului docil”, a spus Băsescu.

Şeful statului a arătat că „orice Avocat al Poporului ar fi atacat la Curtea Constituţională Ordonanţa de Urgenţă de modificare a legii educaţiei şi care a făcut din nou din educaţie un chioşc la care să se poată achiziţiona diplome şi doctorate, cu mandate nelimitate pentru rectori”.

Băsescu, despre reacţia liderilor europeni după ce Parlamentul i-a cerut DEMISIA: S-a râs direct

„Este nepermis ca un Avocat al Poporului, îmbuibat cu noile facilităţi, să nu atace Ordonanţa, mai ales că educaţia este un domeniu organic„, a spus Băsescu.

Traian Băsescu a participat joi la dezbaterea cu tema „Democraţie şi stat de drept în România” organizată de Fundația „Mișcarea Populară”.

Dezbaterea organizată de PMP şi Fundaţia Mişcarea Populară are loc la doi ani de la ultima suspendare din funcţie a şefului statului.

Băsescu, ATAC DUR: Parlamentul A FRATERNIZAT cu clanul Bercea. Declaraţia, o acţiune de INTIMIDARE a Justiţiei