„Un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru omenire!” 45 de ani de când primul om a ajuns pe Lună

În urmă cu exact 45 de ani, primii oameni puneau piciorul pe Lună, după o călătorie de 4 zile la bordul unei capsule spaţiale. Pe 20 iulie 1969, Neil Armstrong era primul om care ajungea pe Lună, în cadrul misiunii Apollo 11. Mulţi oameni se întreabă dacă păşirea pe Lună a avut loc cu adevărat sau a fost doar un film regizat de NASA.

20 iul. 2014, 14:42
„Un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru omenire!” 45 de ani de când primul om a ajuns pe Lună

Era 20 iulie 1969, iar 600 de milioane de oameni erau adunaţi în faţa televizoarelor pentu a urmări cel mai important moment din istoria omenirii.

Neil Armstrong a ajuns pe satelitul Terrei in iulie 1969, în cadrul misiunii Apollo 11. La 45 de ani de la acest eveniment, oamenii nu au mai păşit pe niciun alt corp ceresc, şi nici pe Lună n-au mai ajuns din 1972. Aselenizarea ridică însă multe semne de întrebare.

Mulţi se întreabă dacă evenimentul istoric a avut loc cu adevărat, sau a fost doar un film foarte bine regizat de NASA.

Originar din Ohio, Neil Armstrong a servit ca pilot în cadrul Marinei, după care a intrat în programul spaţial american.

În calitate de comandant al misiunii Apollo 11, Armstrong a devenit primul om care a păşit pe Lună, pe 20 iulie 1969, rostind celebrele cuvinte: „un pas mic pentru om, unul mare pentru omenire”. Aceste cuvinte reprezintă în continuare unul dintre cele mai cunoscute citate din limba engleză.

Un pionier al spaţiului, el a primit numeroase decoraţii atât în Statele Unite, cât şi în 17 ţări. Cu toate acestea, Armstrong nu s-a împăcat uşor cu celebritatea sa, fugind de lumina reflectoarelor.