Ce a văzut Neil Armstrong după aselenizare. Primele imagini facute de om pe altă lume FOTO

O imagine realizată din scanări de înaltă rezoluţie ale cadrelor de film originale arată magnifica pustietate a locului unde a aselenizat modulul de pe Apollo 11, Marea Liniştii de pe Lună.

RomaniaTV.net
02 sept. 2012, 10:16
Ce a văzut Neil Armstrong după aselenizare. Primele imagini facute de om pe altă lume FOTO

Astronautul Neil Armstrong este cel care a luat aceste imagini, pe hubloul modulului lunar Eagle, şi reprezintă primele fotografii realizate de un om pe o lume extraterestră.

Cadrele sunt luate la o oră şi jumătate după aterizare, înainte de primi paşi pe suprafaţa Lunii, şi erau destinate iniţial pentru o documentare a locului aterizării în eventualitatea că ar fi fost necesară o plecare anticipată.

Prima imagine văzută de cei doi astronauţi pe hubloul modulului lunar

VEZI IMAGINEA LA REZOLUŢIE MAXIMĂ

Astronautul american Neil Armstrong, primul om care a mers pe Lună, a murit, sâmbătă 25 august,  la vârsta de 82 de ani.

Originar din Ohio, Neil Armstrong a servit ca pilot în cadrul Marinei, după care a intrat în programul spaţial american.

În calitate de comandant al misiunii Apollo 11, Armstrong a devenit primul om care a păşit pe Lună, pe 20 iulie 1969, rostind celebrele cuvinte: „un pas mic pentru om, unul mare pentru omenire”. Aceste cuvinte reprezintă în continuare unul dintre cele mai cunoscute citate din limba engleză.

Un pionier al spaţiului, el a primit numeroase decoraţii atât în Statele Unite, cât şi în 17 ţări. Cu toate acestea, Armstrong nu s-a împăcat uşor cu celebritatea sa, fugind de lumina reflectoarelor.

Steagurile ameriane au fost coborâte în bernă în toată ţara, în cadrul funeraliilor lui Neil Armstrong, înhumat vineri în statul Ohio, în nordul Statelor Unite.

Familia şi prieteni ai astronautului s-au reunit vineri la Indian Hill, la periferia Cincinnati, pentru a aduce un ultim omagiu defunctului, potrivit presei locale. Aceste funeralii, la care presa nu a avut acces, au fost rezervate unor apropiaţi, ilustrând discreţia lui Armstrong.

O comemorare publică este prevăzută la 12 septembrie la Washington, în cadrul căreia vor fi citite şerpare de către cei doi fii ai astronautului. Senatorul republican din Ohio Rob Portman şi omul de afaceri Charles Mechem, un prieten al defunctului, urmează, de asemenea, să ia cuvântul.

Primele imagini făcute de om pe altă lume