REMANIERE: Mona Pivniceru, ministrul Justiţiei. Corlăţean – MAE, Duşa -Interne, Stroe -Administraţie

Remaniere la Palatul Victoria. După demisia lui Ioan Rus şi a lui Victor Paul Dobre, premierul Victor Ponta a anunţat cinci schimbări în cabinetul pe care îl conduce. Judecătorul Mona Pivniceru a fost propusă la Ministerul Justiţiei în locul lui Titus Corlăţean care va prelua portofoliul Externelor de la Andrei Marga. La conducerea Ministerului de Interne a fost propus Mircea Duşa, ministru delegat pentru Administraţie va fi Radu Stroe, iar funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul va fi deţinută de Dan Şova.
Romania TV
06 aug. 2012, 09:25
REMANIERE: Mona Pivniceru, ministrul Justiţiei. Corlăţean - MAE, Duşa -Interne, Stroe -Administraţie

Premierul Victor Ponta a anunţat luni, după ce s-a întâlnit la Cotroceni cu Crin Antonescu, că i-a propus ca miniştrii pe Mircea Duşa la Ministerul de Interne, pe Radu Stroe ca ministru delegat pentru Administraţie Publică, pe Titus Corlăţean la Ministerul de Externe, pe Dan Şova pentru Relaţia cu Parlamentul şi pe judecătorul Mona Pivniceru la Justiţie.

El a precizat că propunerile au fost accepate de către preşedintele interimar Crin Antonescu, iar ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniştrii ar putea fi organizată luni seara.

Mircea Duşa îi va preda astfel postul de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul lui Dan Şova, senator PSD, iar Titus Corlăţean va schimba portofoliul Justiţiei cu cel al Afacerilor Externe.

Postul de ministru al Justiţiei, rămas vacant prin trecerea lui Corlăţean la Externe, va fi preluat de fostul preşedinte al Asociației Magistraților din România, Mona Pivniceru, actual judecător şi membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Surse oficiale au declarat agenţiei Mediafax că, până la această oră, la CSM nu a fost înregistrată nicio cerere de detaşare din partea Monei Pivniceru.

Premierul Ponta a mai declarat că speră ca Andrei Marga, retras de la conducerea Ministerului de Externe, să accepte noile atribuţii care îi vor fi acordate, fără să precizeze care sunt acestea.

Potrivit unor surse politice, Andrei Marga ar urma să fie numit ambasador în Germania.

Vă prezentăm cele mai importante declaraţii ale premierului:

Aş vrea să vă spun că, aşa cum ştiaţi şi cum am anunţat la începutul lunii mai, cabinetul actual a fost şi rămâne un cabinet cu mandat limitat până în luna noiembrie, după care prin votul cetăţenilor României se va decide noua majoritate parlamentară, iar eu voi decide noua structură a guvernului, una europeană. Până în luna noiembrie avem de asigurat o guvernare stabilă, predictibilă, care să pregătească ceea ce avem de făcut ca schimbări fundamentale în societatea românească în perioada 2012-2016.

A existat o situaţie excepţională, cauzată de acţiunile preşedintelui Traian Băsescu, ale PDL şi ale grupului lor de interese care au afectat activitatea Parlamentului şi voinţa poporului român, exprimată pe 29 iulie, care se referă la viitorul nostru ca ţară. Guvernul trebuie să se adapteze noii situaţii prin luarea unor măsuri nu neapărat legate de schimbarea de oameni, ci la o schimbare clară de strategie.

Verdictul primit de Traian Băsescu este unul foarte clar, dar el a ales calea unei lupte oarbe pentru a-şi păstra funcţia şi imunitatea. Guvernul trebuie să dea un mesaj de stabilitate, de predictibilitate şi o agendă clară de reforme, care să răspundă aşteptărilor românilor în perioada următoare şi care să ne permită după luna noiembrie continuarea şi implementarea tuturor reformelor pe care românii le aşteaptă. Trebuie să dăm răspunsuri serioase, responsabile şi numai ceea ce oamenii aşteaptă în continuare.

Românii şi-au spus cuvântul la vot, sunt sătui de opt ani de război distructiv. Cred că trebuie să începem de acum reconstrucţia şi reconcilierea noastră ca ţară şi românii vor aprecia în luna noiembrie dacă acesta este drumul corect şi dacă această propunere a mea ca prim ministru va răspunde aşteptărilor celor care ne votează.

 Am discutat astăzi cu preşedintele PNL şi cu cel al PC şi am apreciat că deciziile trebuie luate rapid şi că inclusiv în cursul zilei de astăzi trebuie să prezint propunerile de remaniere pe care le-am considerat necesare. O să vă prezint lista miniştrilor propuşi de mine şi acceptată de preşedintele Crin Antonescu. După procedurile pe care le avem de îndeplinit îmi doresc ca în cursul acestei seri să aibă loc ceremonia de depunere a jurământului.

Pentru funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor l-am propus pe domnul Mircea Duşa. La funcţia de ministru delegat pentru Administraţie, pe domnul Radu Stroe. La MAE domnul Titus Corlăţean, ministru pentru Relaţia cu Parlamentul domnul Dan Şova, iar pentru funcţia de ministru al Justiţiei, doamna judecător Mona Pivniceru.

Domnul Mircea Duşa este un membru actual al Guvernului pentru a cărui competenţă profesională şi morală pot să garantez. Domnul Corlăţean cunoaşte foarte bine activitatea de la MAE şi s-a pregătit pentru asta.

Dacă vorbim de ceea ce înseamnă situaţie economică, trebuie să avem o situaţie economică stabilă şi predictibilă, dar inevitabil afectată de insecuritatea europeană dar şi de declaraţiile iresponsabile şi antinaţionale ale domnului Traian Băsescu. Trebuie să ne ocupăm de pregătirea anului şcolar şi de celelalte teme aflate pe agenda de reforme a actualului guvern.

DailyBusiness
Marcel Ciolacu: „Am ales ordinea și nu haosul. România trebuie să aibă un președinte care are deja o majoritate parlamentară”
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Rezultate oficiale finale vot diasporă, alegeri prezidențiale 2025, turul 1. Nicuşor Dan peste George Simion!? Surprize la votul din străinătate
Capital.ro
Exit-poll alegeri prezidențiale 2025. Primele rezultate ale alegerilor prezidențiale, turul întâi. Simion și Antonescu intră în turul 2
Playtech.ro
Moneda românească din 2025, noua comoară a colecționarilor. Poți obține pe ea cel puțin 450 de lei, cum o descrie BNR
DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Adevarul
Cum a evoluat apetența românilor pentru vot în 35 ani de democrație. În 2025, cel mai mare număr de secții în diaspora
wowbiz.ro
Doliu în familia Mariei Ciobanu! Mesajul sfâeșietor al interpretei de muzică populară
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Pacoste pe cei care țin banii „la saltea”. Riscă să fie luați în vizor de Fisc
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
kanald.ro
Cine este ultima persoană cu care a vorbit Răzvan înainte să se înece în lacul Colibița! Ies la iveală detalii cutremurătoare: „Mi-a mulțumit că i-am trimis bani”
Cancan.ro
ȘOC TOTAL! Nicușor Dan a câștigat în Diaspora, după numărarea primelor voturi
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Decizie pentru pensionarii care așteaptă mărirea pensiei. Zero lei în luna mai. Când vor primi banii
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
VIDEO Diana Șoșoacă i-a votat pe Corneliu Zelea Codreanu și Nicolae Ceaușescu la prezidențiale: „Puteți să îmi dați amendă cât vreți”
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
S-a decis cine va fi președintele României! Rezultatele alegerilor prezidențiale
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Alegeri 2025: confuzie generală – România votează, dar nu prea știe de ce