1.000 de dolari amendă, dacă nu porţi masca în interior. Ce metropolă a introdus această pedeapsă

Regula va intra în vigoare luni, 13 decembrie, şi va dura cel puţin până la 15 ianuarie 2022, a anunţat guvernatorul statului New York, Kathy Hochul.

11 dec. 2021, 09:29
1.000 de dolari amendă, dacă nu porţi masca în interior. Ce metropolă a introdus această pedeapsă

New York reintroduce, începând de luni, obligativitatea de a purta masca în interior. Cei care nu poartă masca în interior riscă amenzi de până la 1.000 de dolari. Guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, confruntată cu creşterea numărului de infecţii, a reintrodus obligativitatea purtării măştilor în spaţiile publice închise.

Regula va intra în vigoare luni, 13 decembrie, şi va dura cel puţin până la 15 ianuarie 2022. Contravenienţii riscă amenzi de până la 1.000 de dolari şi sancţiuni penale.

De la Ziua Recunoştinţei, numărul cazurilor Covid în New York a crescut cu 43%, iar spitalizările cu 29%, potrivit agenţiei ANSA.

Ţara din UE în care s-au înregistrat mai multe sinucideri decât morţi de Covid. A gestionat pandemia, dar n-a putut să aibă grijă de oameni
Conform CNBC, cea mai recentă măsură luată de guvernator pentru a combate răspândirea variantei Omicron serveşte şi pentru eventuala creştere a cazurilor pe perioada sărbătorilor, când familiile şi prietenii petrec mai mult timp în casă.

„Nu ar fi trebuit să ajungem în punctul în care ne confruntăm cu un val de iarnă, mai ales cu vaccinul de care dispunem, şi împărtăşesc frustrarea multor newyorkezi că nu am depăşit încă această pandemie”, a declarat Hochul.

Noul guvern din Germania face primul pas în direcţia vaccinării obligatorii. A adoptat legea prin care angajaţii din sectorul medical nu mai pot profesa dacă nu se imunizează
Aceasta a adăugat că rata de vaccinare în stat a crescut cu 2% de la sfârşitul de săptămână de Ziua Recunoştinţei, ajungând la peste 80% din locuitorii New York-ului complet vaccinaţi.

Joi, guvernatorul a mai spus că aproape 500.000 de doze de booster au fost distribuite în ultima săptămână, reprezentând o creştere de 50% faţă de săptămâna precedentă.