1.000 de poliţişti germani împotriva a 4.000 de salafişti

Aproximativ 1.000 de poliţişti germani au făcut mai multe raiduri în casele islamiştilor Salafi din Germania. Aceştia sunt suspectaţi de atacuri împotriva statului german. Unul dintre grupurile islamice a fost deja dizolvat.

RomaniaTV.net
14 iun. 2012, 17:24
1.000 de poliţişti germani împotriva a 4.000 de salafişti

Poliţia germană a descins în 30 de locuinţe ale ultaconservatorilor islamişti Salafi. Ei sunt răspândiţi în şapte landuri germane, printre care Bavaria, Berlin şi Renania de Nord-Westfalia.

„Confirm că azi am anunţat condamnarea activiştilor din grupul islamic Millatu Ibrahim. Acesta acţionează împotriva Constituţiei germane şi împotriva păcii între naţiuni. Din acest motiv, consider că este justificată şi necesară dizolvarea acestui grup islamic”, a declarat, joi, ministrul de Interne german, Hans Peter Friedrich. „De asemenea, am ordonat ca poliţia să investigheze şi în organizaţiile islamice din Frankfurt”, a mai precizat el.

Ministrul de interne german a mai spus că intervenţiile poliţiei au fost un pas decisiv în lupta cu extremiştii musulmani care trebuie opriţi înainte să afecteze cetăţenii.

Autorităţile cred că membrii Salafi vor să creeze un califat, adică să pună stăpânirea pe mai multe regiuni din Germania. Presa esternă scrie că în Germania ar exista 4000 de adepţi ai mişcării Salafi.