1.200 de kilograme de trufe negre, confiscate de către Poliția din Neamț. Captură de aproape jumătate de milion de lei

1.200 de kilograme de trufe negre, pentru care nu existau documente legale, au fost confiscate de către polițiștii din Neamţ. Valoroasele ciuperci au fost găsite într-o autoutilitară condusă de un italian.

19 iul. 2021, 16:35
1.200 de kilograme de trufe negre, confiscate de către Poliția din Neamț. Captură de aproape jumătate de milion de lei

1.200 de kilograme de trufe negre au fost confiscate de către polițiștii din Neamț, iar întreaga captură a fost în valoare de 600.000 de lei. Secţia de Poliţie Rurală Gârcina a oprit un șofer italian în vârstă de 40 de ani, care conducea o autoutilitară pe Drumul Naţional 15, în localitatea Alexandru cel Bun.

„În urma controlului efectuat în interiorul vehiculului, poliţiştii au constatat faptul că acesta transporta trufe negre. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea documentelor şi cantitatea de trufe înscrisă în avizul de însoţire prezentat pentru control şi cea transportată, s-au făcut verificări. În urma inventarierii, au rezultat 1.170 de kilograme, iar verificările efectuate de poliţişti au relevat că transportul trufelor s-ar fi efectuat fără deţinerea documentelor prevăzute de legislaţia în vigoare”, a declarat Poliția Română.

Trufele au fost ridicate de poliţişti şi predate specialiştilor din cadrul Direcţiei Silvice Neamţ.

Autoritățile au întocmit dosar penal pentru furtul oricăror produse specifice ale fondului forestier naţional, faptă prevăzută de Legea 46 din 2008, relatează news.ro.

Zeci de tone de marfă, confiscate!

Românii trebuie să aibă mare grijă la această bacterie periculoasă. Autoritățile Sanitare Veterinare au retras deja de la vânzare tone de marfă infestată cu salmonella. 

O cantitate mare de carne provenită din abatoarele din Polonia a fost pusă sub sechestru, a anunţat directorul general al ANSVSA, Mihai Ponea, citat de ziare.com. Doar în ultimele 2 luni, ANSVSA a cnfiscat peste 20 de tone de carne infestată cu almonella.

„21 de alerte pe salmonella interititis cu proveniență în special din zona Poloniei. Avem o cantitate de produse din carne de pasăre, pulpe, organe, ele sunt de ordinul zecilor de tone care au fost confiscate și retrase de pe piață”, a declarat directorul general al ANSVSA.

Potrivit normelor legale, fiecare lot de carne care urmează să fie vândut trebuie verificat cu probe care ajung la laborator. Din peste 2.500 de tipuri de salmonella, doar două sunt periculoase pentru oameni.Dacă produsele sunt depistate cu aceste forme ale bacteriei, ele sunt distruse imediat.

Infectarea cu salmonella poate fi determinată doar în urma analizelor de laborator. Bacteriile se pot transmite ușor mai ales prin picăturile de apă și pot fi distruse doar prin gătirea alimentelor la o temperatură ridicată, cel puțin 20 de minute.

De altfel, din fiecare lot de carne care urmează să fie vândut sunt prelevate probe care ajung la laborator. Așa sunt descoperite eventualele contaminări. Sunt peste 2.500 de tipuri de salmonella, însă doar două sunt periculoase pentru oameni.