1.200 de magazine Zara vor fi închise până în 2021. Vânzările online ale brandului au crescut cu 95% în aprilie 2020

Inditex, proprietarul Zara, a declarat că vânzările online au crescut cu 95% în aprilie 2020, perioadă în care magazinele sale fizice au fost închise, în aproape toată Europa, din cauza pandemiei, scrie BBC. Inditex se aşteaptă ca vânzările online să reprezinte mai mult de 25% din vânzările sale totale până în 2022. 

RomaniaTV.net
11 iun. 2020, 09:23
1.200 de magazine Zara vor fi închise până în 2021. Vânzările online ale brandului au crescut cu 95% în aprilie 2020

Totuşi, în pofida acestei creşteri semnificative, compania a înregistrat prima sa pierdere trimestrială ca urmare a faptului că vânzările generale au scăzut. Mai exact, vânzările au ajuns, în primul trimestru al anului 2020, la 3,3 miliarde euro faţă de 5,9 miliarde euro, în primul trimestru al anului trecut.

Această scădere se traduce printr-o pierdere trimestrială de 409 milioane euro pentru Inditex, compania spaniolă care deține și mărcile Bershka și Pull & Bear.

Carantina accelerează tendințele existente, forțând retailerii să recunoască importanţa erei digitale„, a spus analistul financiar Sophie Lund-Yates.

Proprietarii Zara lucrau deja pentru îmbunătățirea capacităților lor online, dar carantina a creat o urgență nouă„, a mai spus Lund-Yates.

Proprietarul Zara va închide 1.200 de magazine mici până în 2021

Inditex are în vedere să închidă 1.200 de magazine mici până în 2021, ca parte dintr-o nouă strategie care va integra magazinele fizice cu cele online, potrivit Marketwatch.

Citeşte şi Inditex, grupul care deţine marca Zara anunţă, în premieră, primele pierderi

Anunţul Inditex vine la numai o zi după ce grupul spaniol a spus că plănuieşte să investească până la 3 miliarde de dolari, în următorii trei ani, pentru a stimula vânzările brandurilor Zara şi Bershka în mediul online şi pentru a extinde spaţiul din magazinele mari.

Retailerul spaniol, care mai deţine brandurile Massimo Dutti şi Stradivarius, îşi propune ca peste 25% din totalul vânzărilor să vină din online până în 2022, după ce vânzările online au redus semnificativ declinul de 44% din primele trei luni ale anului.