1 APRILIE. Cele mai amuzante păcăleli din istorie

Publicat: Sâmbătă, 01 Aprilie 2017 08:28 // Actualizat: Sâmbătă, 01 Aprilie 2017 09:00 // Sursa: romaniatv.net

1 APRILIE. În fiecare an, pe data de 1 aprilie, celebrăm Ziua Păcălelii. Cu aceasă ocazie avem motiv să le facem farse prietenilor sau colegilor. Deşi este cunoscută pe întreg mapamondul, ziua 1 aprilie nu este considerată sărbătoare naţională în niciun stat din lume.

1 APRILIE. Iată cele mai amuzante păcăleli din istorie:

Recolta de spaghetti. În 1957, postul de televiziune britanic BBC a difuzat un reportaj detaliat despre recolta foarte bună de spaghetti din livezile de arbori de spaghetti din Elveţia. Reportajul au avut un succes uriaș, sute de telespectatori au sunat la redacție întrebând cum ar putea obține și ei un copac de spaghetti să-l planteze în curte.

Margaret Thatcher + Mihail Gorbaciov = LOVE. Pe data de 1 aprilie 1987, în cotidianul britanic Daily Mirror apărea o ştire care trebuia să şocheze lumea politică din întreaga lume: prim-ministrul Regatului Unit, Margaret Thatcher, şi liderul Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, trăiau o poveste de dragoste. Ziariştii aveau şi o dovadă în acest sens: o fotografie cu cei doi stând la o masă şi alintându-se. Opinia publică a fost şocată la acea vreme să afle că Doamna de Fier, fiind femeie căsătorită, a putut face acest gest. Într-un final, reprezentanţii presei au dezvăluit faptul că cele două persoane surprinse în imagine erau, de fapt, sosii ale celor doi lideri politici.

Citeşte şi Păcăleala de 1 aprilie: Idei ingenioase cu care îţi vei surprinde prietenii

Vezi în culori cu un ciorap de damă peste ecran. Nici suedezii nu sunt mai prejos când vine vorba de farse. În 1962, la postul național de televiziune suedez, doi fizicieni au explicat audienței cum își pot face singuri televizoare în culori dacă întind un ciorap de damă, de nailon, peste ecran. Ei au descris în termeni științifici cum are loc refracţia luminii în fibrele de nailon, exact ca-n tubul catodic al televizoarelor color. A urmat un val de reclamații furioase din partea telespectatorilor dezamăgiți că metoda n-a funcţionat.

Trei planete reduc din gravitaţia Pământului. În 1976, un reputat astronom britanic a explicat la Radio BBC 2 că din cauza unei alinieri istorice între planetele Pluto, Jupiter și Terra, gravitaţia pe Pământ urmează să fie redusă în mod semnificativ. Astronomul le-a cerut ascultătorilor ca fix la 9:47 să sară ca să experimenteze imponderabilitatea la ei acasă. Liniile telefonice s-au umplut ulterior de ascultatori care au descris convingător că au simţit reducerea gravitaţiei exact la ora precizată.

Hamburgerul pentru stângaci. În 1998, lanțul american de fast-food Burger King a publicat reclame în toate marile ziare pentru a anunța că a pus în vânzare hamburgerul pentru stângaci, în care toate ingredientele și condimentele sunt rotite cu 180°, astfel încât să se poată bucura de ele în mod corect și stângacii. S-au format cozi mari. Clienții voiau să se asigure că primesc hamburgerul corect și că nu se încurcă comanda lor – hamburgeri pentru stângaci livrat dreptacilor.

Înrolarea pisicilor în trupele speciale. În 2013, armata americană a anunțat că începe să înroleze și pisici, nu doar câini, în rândul trupelor speciale. Anunțul publicat în Jurnalul Oficial al armatei preciza că se caută pisici sănătoase, agile şi capabile să sară cel puțin doi metri și jumătate înălțime, care vor fi folosite și antrenate să zgârâie, muşte şi să scuipe inamicii.

Citeşte şi PACALELI 1 APRILIE 2016: De ce se fac păcălelile numai până la ora 12. Ce se întâmplă dacă fata păcăleşte băiatul

Big Ben în format digital. În 1980, BBC a anunţat că, pentru a putea ţine pasul cu vremurile, Big Ben va trece la formatul digital. Anunţul i-a şocat pe ascultători, care au început imediat să protesteze. Iar BBC-ul din Japonia a anunţat chiar că acele ceasului vor fi vândute primilor patru ascultători.

Destinaţia "Punct şi virgulă" din oceanul Indian. În 1977, The Guardian a realizat un material amplu despre San Serriffe, o mică ţară situată în Oceanul Indian, formată din mai multe insule şi care are forma semnului punct şi virgulă. Telefoanele redacţiei au sunat toată ziua, cititorii dorind să afle informaţii despre ceea ce părea un loc perfect de vacanţă, însă toţi au fost dezamăgiţi când au aflat că era vorba doar de o farsă.

Creatura cu chip de zână. În 2007, site-ul „Lebanon Circle", destinat pasionaţilor de magie, a postat o imagine cu o creatură care semăna cu o zână, precizând că a fost descoperită de un bărbat care îşi plimba câinele în apropiere de un vechi drum roman din Derbyshire. Zeci de mii de vizitatori au venit să vadă creatura, însă la scurt timp proprietarul site-ului a mărturisit că a fost vorba de o farsă. Chiar şi aşa, au existat persoane care au continuat să îl sune şi care nu au putut accepta că zâna nu era reală.

Lăsaţi-l pe PI în pace. Tot în 1998, într-un jurnal științific din statul american Alabama a apărut un articol în care se relata că Parlamentul urmează să redefinească valoarea numărului PI de la 3.14159 etc la 3, la cererea bisericii și ca să fie de acord cu valoarea precizată în Biblie. Parlamentul local a fost inundat de telefoane furioase ale alegătorilor care au cerut deputaților să-l lase pe PI în pace.

Citeşte şi PĂCĂLELI de 1 APRILIE, râzi cu lacrimi. Vezi CELE MAI REUŞITE FARSE din lume

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
24 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H