1 Decembrie. Ministrul Motoc: Avem câteva noutăţi la parada militară

Publicat: Vineri, 25 Noiembrie 2016 13:29 // Actualizat: Vineri, 25 Noiembrie 2016 13:43 // Sursa: romaniatv.net

1 Decembrie. Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a anunțat, vineri, că parada de 1 Decembrie va aduce câteva noutăți în ceea ce privește tehnica militară.

Foto: ziaruldearges.ro

1 Decembrie. "Va fi un accent pe efective din toate categoriile de forțe armate, pe tehnică de luptă. Avem și câteva noutăți, evident, începând cu avioanele F-16 Fighting Falcon, sperăm ca și condițiile meteo să fie alături de noi—, noua uniformă de luptă a Armatei, tehnica de la Poliția Militară, motocicletele noi pentru Forțele pentru Operații Speciale și MEDEVAC-ul de la infanterie", a declarat ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, la repetițiile pentru paradă.

Citeşte şi Gabriela Firea, despre participarea la parada de 1 Decembrie: Păi cum să mă duc cu forţa, vreţi să mă autoinvit?

El s-a arătat încrezător că evenimentul se va ridica la înălțimea momentului pe care îl marchează și va fi pe placul bucureștenilor.

"Sunt lucruri de îmbunătățit, dar nivelul de pregătire a paradei este bun. Noi suntem complet încrezători că va fi o paradă militară la înălțimea momentului special pe care îl marcăm de 1 Decembrie anul acesta, anume împlinirea a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial", a precizat ministrul.

Militarii au făcut repetiţii la Poligonul Ghencea

Militarii au făcut, vineri dimineaţă, la terenul de instrucţie Ghencea, repetiţii pentru parada militară ce va avea loc de 1 Decembrie, alte repetiţii, de data aceasta organizate la Arcul de Triumf, urmând să aibă loc duminică, începând cu ora 08.00.

Citeşte şi Traian Băsescu: Am primit invitaţie la defilarea şi recepţia de 1 Decembrie. O să-mi aresteze nepoţeii

Peste 3.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul Român de Informaţii, cu peste 300 de mijloace tehnice, din care circa 50 de aeronave, şi militari din mai multe ţări aliate sau partenere vor participa joi, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti, potrivit MAPN.

Militarii străini vor fi din Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Republica Italiană, Republica Federală Germania, Republica Moldova, Republica Polonă, Republica Slovacă, Spania şi Statele Unite ale Americii.

Tot în Bucureşti va avea loc joi, începând cu ora 8.00, o ceremonie militară şi religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I.

Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, reprezentanţi ai Armatei României vor participa la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de parade militare, ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori, întâlniri cu militari veterani şi veterani de război, expoziţii de tehnică militară de luptă şi armament şi retrageri cu torţe în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare.

Cu ocazia Zilei Naţionale, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale ale Forţelor Navale se va ridica Marele Pavoaz. Militarii aflaţi în misiune în teatrele de operaţii desfăşoară ceremonii militare şi activităţi specifice cu ocazia Zilei Naţionale.

Repetițiile generale pentru paradă vor avea loc pe 27 noiembrie, la Arcul de Triumf.

Citeşte şi ZI LIBERĂ de la şcoală pentru elevi, studenţi şi profesori vineri, pe 2 decembrie. Când vor fi recuperate orele

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8336
RON
06 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H