1 DECEMBRIE. Parade spectaculoase la Alba Iulia şi Cluj-Napoca, de ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI

ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI. Parade militare spectaculoase vor avea loc pe 1 Decembrie şi la Alba Iulia şi Cluj Napoca.

RomaniaTV.net
27 nov. 2014, 10:59
1 DECEMBRIE. Parade spectaculoase la Alba Iulia şi Cluj-Napoca, de ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI

1 DECEMBRIE. Pentru prima dată în ultimii nouă ani, municipiul Alba Iulia va găzdui de Ziua Naţională o paradă cu participarea unor efective ale Armatei Române, în urmă cu trei ani având loc o defilare a forţelor MAI.

ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI. După 1989, au fost organizate doar trei parade militare la Alba Iulia de 1 Decembrie, respectiv în 1997, în 2004 şi în 2005, iar în 2007 şi 2008 a avut loc doar câte o defilare militară, fără a fi prezentată atunci şi tehnică din dotarea Armatei. În 2011, a fost pentru prima dată când de Ziua Naţională a României a fost organizată o defilare a forţelor MAI, la care au participat aproape trei sute de subofiţeri şi ofiţeri din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

1 DECEMBRIE. La parada militară care va avea loc luni la Alba Iulia vor participa 860 militari şi zeci de echipamente cu tehnică aparţinând atât MApN, cât şi MAI. Ceremonialul militar va fi asigurat de efective ale Diviziei 4 Infanterie, Academiei Forţelor Terestre din Sibiu, Colegiului Naţional Militar ‘Mihai Viteazul’ Alba Iulia, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Şcolii de Agenţi de Poliţie.

ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI. La festivităţile organizate de Ziua Naţională la Alba Iulia este aşteptat să participe şi preşedintele ales al României, Klaus Iohannis.

1 DECEMBRIE. Peste 500.000 de lei au fost alocaţi de Consiliul Judeţean Alba şi Primăria Alba Iulia pentru organizarea manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României şi împlinirii a 96 de ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918.

Paradă spectaculoasă şi la Cluj-Napoca

ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI. Autorităţile judeţene au pregătit o paradă militară spectaculoasă la Cluj-Napoca cu ocazia Zilei Naţionale a României. Aceasta va fi repetată, însă, cu o zi înainte, astfel că circulaţia auto va fi restricţionată duminică, 30 noiembrie, şi luni, 1 decembrie.

1 DECEMBRIE. Prefectura Cluj a anunţat programul manifestărilor care vor avea loc luni, 1 Decembrie, în capitala Transilvaniei. Acestea vor debuta la ora 09:30, cu un Te-Deum în Catedrala Mitropolitană Cluj-Napoca, iar la ora 10:00 va urma ceremonia de depunere de coroane şi jerbe de flori la statuia lui Avram Iancu. Imediat după va începe mult aşteptata paradă militară, care se va desfăşura pe traseul Bulevardul Eroilor-Piaţa Avram Iancu-Strada Dorobanţilor. O repetiţie a acesteia va avea loc duminică, 30 noiembrie, iar şoferii sunt rugaţi de către organizatori să înţeleagă neplăcerile create.

ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI. „Aproximativ 580 de efective din cadrul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, Inspectoratului de Jandarmi Cluj, Inspectoratului de Poliţie Cluj, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”, Serviciului Român de Informaţii Cluj, din Crucea Roşie Română şi Poliţia Locală Cluj-Napoca, cu aproximativ 40 de mijloace tehnice vor participa la parada organizată la Cluj-Napoca pentru a marca Ziua Naţională a României. Efectivele din instituţiile participante la parada organizată cu prilejul Zilei Naţionale a României, vor efectua duminică, 30 noiembrie, între orele 15:30-16:30, un antrenament în Piaţa Avram Iancu. Organizatorii evenimentului solicită înţelegere participanţilor la trafic şi cetăţenilor din Cluj – Napoca pentru eventualele neplăceri cauzate de restricţionarea circulaţiei pe timpul desfăşurării evenimentelor”, au anunţat reprezentanţii prefecturii clujene.

1 DECEMBRIE. În aceeaşi zi va fi organizat, de la ora 17:30, şi un spectacol pentru copii la Opera Naţională Română, la care vor participa peste 400 de copii din mediul rural.