1 iunie 2023, ziua care aduce scutiri de impozit, vouchere, salarii mărite și alte vești bune pentru mai multe categorii de români

Începutul verii vine cu o avașansă de vești bune pentru mulți români. Este vorba despre scutiri de impozit, majorări de salarii, vouchere și alte facilități. Șoferii și bolnavii de cancer beneficiază și ei de noi avantaje.

01 iun. 2023, 11:07
1 iunie 2023, ziua care aduce scutiri de impozit, vouchere, salarii mărite și alte vești bune pentru mai multe categorii de români

Salariile cresc de la 1 iunie. Nu pentru toți românii, ci angajații din administrația publică. Pentru această categorie, salariile vor crește la nivelul stabilit pentru anul 2022 prin legea salarizării unitare în sectorul public. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Muncii.

„Avem bune intenții în ceea ce privește solicitările angajaților din Educație, dar și din alte domenii de activitate! Dovadă stă faptul că, la propunerea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, Guvernul a adoptat astăzi Ordonanța de Urgență prin care salariile pentru funcțiile comune din administrație, prevăzute în Anexa VIII a Legii Salarizării 153/2017, se aduc la nivelul prevăzut în grila aferentă anului 2022”, a declarat Marius Budăi.

De asemenea, salariile  cresc, începând de 1 iunie, și pentru angajații din MAI. soldele și salariile de funcție vor fi majorate la nivelul acestora prevăzut de lege pentru anul 2022, începând cu drepturile salariale aferente lunii iunie, care se plătesc în luna iulie 2023.

Citește și Bani mai mulți, luna aceasta, pentru 3 milioane de români. Cine sunt beneficiarii și cum primesc sumele

Și pentru șoferi vin vești bune de la 1 iunie. Taxa de pod de la Fetești nu se va mai plăti începând cu 1 iunie 2023, după ce a fost publicat în Monitorul Oficial ordinul prin care se suspendă aplicarea tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Fetești și Cernavodă, pentru toate categoriile de vehicule.

„Este oficial, de la 1 iunie întră în vigoare suspendarea taxelor de pod peste Dunăre, între Fetești și Cernavodă”, a anunțat Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor

Citește și Ziua Copilului 2023. Ce angajaţi au luat prime pentru minivacanţa dintre 1 și 5 iunie

O veste mult așteptată vine și pentru bolnavii de cancer. Aceștia vor putea face PET-CT fără aprobarea comisiei de experţi din cadrul CNAS. Măsura este valabilă tot începând cu 1 iunie.

„Începând cu data de 1 iunie 2023 se facilitează accesul pacienților oncologici care îndeplinesc criteriile de eligibilitate la investigaţiile PET – CT, prin eliminarea necesității aprobării comisiei de experţi de la nivelul CNAS pentru efectuarea acestei investigații”, a a precizat CNAS