Bani mai mulți, luna aceasta, pentru 3 milioane de români. Cine sunt beneficiarii și cum primesc sumele

Luna iunie va aduce mai mulți bani în buzunarele a 3 milioane de români. Acest lucru este posibil pentru că au fost efectuate, deja, plățile pentru cardurile de energie, valoarea totală a acestora fiind de apoape 700 de milioane de lei.

01 iun. 2023, 08:54
Bani mai mulți, luna aceasta, pentru 3 milioane de români. Cine sunt beneficiarii și cum primesc sumele

Luna iunie aduce bani mai mulți pentru 3 milioane de români. Plățile pentru cardurile de energie,  în valoare totală de 678 de milioane de lei, au fost deja efectuate. Este vorba despre 3 milioane de plăți.  145.000 dintre acestea, în valoare de peste 30 milioane de lei, au fost făcute prin intermediul platformei online. Cea mai spectaculoasă creștere viziează pățile pentru  lemne de foc. În acest caz, cardurile de energie au fost utilizate de peste 92.000 de beneficiari.

Citește și  Revolut revoluţionează creditarea şi distruge concurenţa. Cum poţi să iei instant 200.000 RON pentru „nevoi personale”

„Compensarea facturilor la energie este unul dintre programele cu cel mai mare număr de beneficiari pe care le-am derulat în sprijinul persoanelor vulnerabile, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (POAD) și constituie un sprijin real pentru plata facturilor la energie pentru 4 milioane de români.

Împreună cu Poșta Română, urmărim zi de zi modul în care se derulează acest program pentru a interveni atunci când identificăm dificultăți în implementare. Chiar în cursul acestei luni, reglementările au fost completate și simplificate pentru a face acest sprijin mai eficient. Astfel, într-o singură lună – mai – s-au făcut de peste 5 ori mai multe plăți pentru lemne decât în primele două luni de program.

Mai mult, ne-am asigurat că permitem plata datoriilor mai vechi de 2023 și că prima tranșă de 700 lei virată pe carduri poate fi folosită până la sfârșitul anului. Reamintesc faptul că din septembrie vom furniza alți 700 de lei pe cele 2,1 milioane de carduri”, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

Citește și  Jobul plătit cu 1.900 de euro net pe lună, plus bonusuri de performanţă şi zile libere suplimentare. Te angajează pe loc!

Sprijinul de 700 de lei, anunțat de ministrul Boloș, va fi acordat. Angajări 2023 începând cu luna septembrie și va putea fi folosită până la finalul anului.  Suma va putea fi utilizată pentru plata următoarelor servicii/produse: energie electrică, energie termică furnizată în regim centralizat, gaze, butelie, butan, lemn de foc, rumeguș, cărbune, păcură, peleți, brichete, combustibili lichizi sau solizi și orice alte materiale de încălzire care pot fi utilizate la încălzirea locuințelor.