1 iunie la cinema. Aglomerație de nedescris în prima zi a marii relaxări. Sute de persoane s-au înghesuit pentru a cumpăra bilete la film VIDEO EXCLUSIV

Așteptarea a luat sfârșit. Astăzi, de 1 iunie, românii se bucură de relaxarea restricțiilor. Mersul la cinematograf pare că a fost una dintre activitățile care le-a lipsit cel mai mult, astfel că au profitat din plin de această zi liberă și s-au dus direct la film.

01 iun. 2021, 16:45

Mersul la cinematograf pare că a fost una dintre activitățile care le-a lipsit cel mai mult românilor, astfel că au profitat din plin de această zi liberă și s-au dus direct la film.

Majoritatea cinematografelor din București s-au redeschis după aproape un an în care sălile au fost mai mult închise, în contextul pandemiei de coronvirus. Anul acesta, în ianuarie – februarie, operatorii au avut posibilitatea să-și repornească afacerile, însă luând în considerare numărul de spectatori pe care i-ar fi putut primi, aceștia au decis să mai țină o perioadă lacătul pe uși. Până astăzi. Scăderea numărului de infectări cu coronavirus a schimbat datele problemei pentru cinefili.

Cum vremea ploioasă i-a împiedicat să se bucure de timpul petrecut în aer liber, sute de români au așteptat astăzi să cumpere bilete la film, la un cinematograf al unui mall din Capitală. Copii, adolescenți, părinți, chiar și bunici au înotat într-o aglomerație de nedescris pentru a viziona producțiile cinematografice pe care le-au așteptat atât de mult.

Condițiile de intrare la cinema

Cinema City este compania care operează cele mai multe săli de cinema din București. 27 de multiplexuri cu 242 de săli de cinema din 20 de orase din țară și-au reluat activitatea de pe 27 mai.

Accesul în săli se face cu respectarea mai multor norme de siguranță și protecție. Pentru a merge la film toți participanții au nevoie de masca de protecție. Cei care refuză acest lucru nu vor fi lăsați să intre.

De asemenea, ei sunt obligați să păstreze o distanță fizică de 1,5 m, atât la casa de bilete, cât și în sala de cinema. Între fiecare spectator va exista cel puțin un scaun liber, chiar dacă există cazuri de persoane ce locuiesc în aceeași casă sau sunt membri ai aceleiași familii. Singura excepție este în cazul copiilor de sub 12 ani, aceștia pot sta pe scaunul de lângă adultul însoțitor.

Operatorii au decis decalarea orelor de începere și terminare a filmelor pentru a evita intersectarea spectatorilor și aglomerația.

Programul filmelor ce rulează în cele mai multe cinematografe îl găsiți pe CinemaCity.

Citiți și Noi măsuri de relaxare începând de ASTĂZI. Cadou pentru toţi românii de Ziua Copilului: Fără limită de participanți la concerte, spectacole, nunți sau botezuri, dacă toți participanții sunt vaccinați

Citiți și Ziua Copilului 2021. Muzeul „Grigore Antipa” din Capitală, luat cu asalt de o mulţime de copii însoţiţi de părinţi. S-a format o coadă uriaşă în faţa instituţiei VIDEO EXCLUSIV