1 IUNIE: Spectacole, expoziţii şi divertisment pentru copiii bucureşteni

O mulţime de evenimente au loc vineri, de Ziua Copilului, în Bucureşti, dar distracţia va continua şi în weekend. Cei mici şi părinţii lor vor avea de ales între deschiderea Aqua Park, diferite ateliere şi spectacole, expoziţii sau evenimente organizate de marile centre comerciale. Opţiunile sunt dintre cele mai variate şi pentru toate buzunarele.

RomaniaTV.net
01 iun. 2012, 08:08
1 IUNIE: Spectacole, expoziţii şi divertisment pentru copiii bucureşteni

Capitala devine începând de vineri un tărâm al copiilor şi al copilăriei. Asta pentru că peste tot vor avea loc evenimente dedicate celor mici, de Ziua Copilului, precum deschiderea Aqua Park, un festival de zmeie, un spectacol ecvestru, evenimente cu sportivi celebri, spectacole, expoziţii şi atelierei.

Vineri, începând cu ora 13.30, în Parcul Lumea Copiilor din Bucureşti va avea loc cea de-a doua ediţie a primului festival internaţional de zmeie din România – Black Sea Kite Festival.

De Ziua Copilului are loc şi deschiderea oficială a Aqua Expo, în Parcul Herăstrău, dar şi un spectacol cu cai, la Adăpostul Ti Toboc, ambele evenimente fiind organizate de Primăria Capitalei.

Vineri au loc mai mult spectacole dedicate celor mici. La Sala Palatului, Cleopatra Stratan va susţine un concert de lansare a albumului „Melodii pentru copii”, la ora 19.30. Tot seara, la Opera Naţională Bucureşti are loc spectacolul „Cenuşăreasa”, primul dintr-o serie întreagă de producţii pentru copii ce vor fi prezentate pe parcursul lunii iunie.

Teatrul „Ion Creangă” organizează, de asemenea, mai multe evenimente pentru a sărbători Ziua Copilului. Vineri, de la ora 10.00, la sala Rapsodia de pe Lipscani, va avea loc reprezentaţia „Carolina şi poneiul”, o comedie inspirată din lumea fascinantă a circului, o trupă alcătuită din şase actori ai teatrului va prezenta, de la ora 15.00, spectacolul interactiv „Pălăria cu surprize” la sediul Bibliotecii Naţionale a României, sâmbătă, de la ora 1.00, la sala Rapsodia de pe Lipscani, va avea loc reprezentaţia „Inimă rece”, o piesă educativă, „care ne învaţă să iubim, să fim darnici şi buni la suflet”, concursurile „Paleta micului pictor – vis şi culoare” şi „Aplauze, flori şi culori pentru actori” destinate copiilor se vor concretiza într-o frumoasă expoziţie de desene şi pictură în foaierul Teatrului „Ion Creangă” de pe Lipscani, de la ora 9.00, duminică, de la ora 1.00, la sala Rapsodia de pe Lipscani, va avea loc reprezentaţia „Războiul bucatelor” de Ioan Gârmacea, printre alte reprezentaţii şi manifestări ale instituţiei

Muzeul Ţăranului Român organizează de asemenea evenimente dedicate copiilor, vineri, între orele 10.00 şi 18.00. În incinta muzeului vor avea loc târguri de obiecte hand-made şi de jucării aduse de copii pentru schimb sau vânzare, expoziţii şi diverse ateliere.

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează, tot vineri, evenimentul „Satul de altădată prin ochii copiilor”, începând cu ora 9.30. Cei mici, dar şi cei mari vor putea să afle câte ceva din tainele grădinăritului, să vadă o expoziţie de sculptură şi tapiserie cu tema „Jocuri de copii” şi pe cea de desene şi picturi ale copiilor care au participat la un concurs iniţiat de Muzeul Satului.

Cum Ziua Copilului a picat într-o vineri, nu toţi părinţii vor putea să îşi petreacă timpul cu prichindeii lor. Asta pentru că dacă cei mici au liber de la şcoală sau grădiniţă, cei mari nu primesc liber de la serviciu de 1 Iunie.

Astfel, întârziaţii vor putea să sărbătorească Ziua Copilului pe 2 şi 3 iunie, în Parcul Cişmigiu, între orele 11:00 şi 21:00. ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti a organizat spectacole în toate zonele parcului. Copiii vor putea vedea personaje costumate, mimi, jongleuri, statui vii, clovni şi magicieni, toate pentru a crea o lume de poveste pentru cei mici. Printre baloane şi panouri cu ilustraţii din basme, copiii vor putea construi păpuşi sau vor învăţa noţiuni de Origami împreună cu mai mulţi artişti plastici. De asemenea, vor fi organizate experimente distractive şi întreceri sportive.

Sâmbătă, 2 iunie, la Cafeneaua Antipa, din spatele Muzeului Antipa, va avea loc o petrecere pentru copii, dar şi pentru mămici, între orele 10.00 şi 12.30.

Nici marile centre comerciale nu au uitat de copii.

Începând de vineri, Băneasa Shopping City se transformă într-un tărâm al copiilor şi al copilăriei, urmând să găzguiască mai multe workshop-uri pentru cei mici. Vineri va avea loc Maratonul Poveştilor, sâmbătă cei mici vor putea participa la diferite activităţi şi concursuri sportive, dar şi să asiste la piesa de teatru „Dumbrava minunată” în incinta Grand Cinema Digiplex. Duminică, vor fi organizate concursuri de desene pe asfalt.

Un alt mall din Capitală, AFI Palace Cotroceni, îi aşteaptă pe cei mici cu braţele deschise între 1 şi 3 iunie. Cei mari sunt invitaţi şi ei „să dea în mintea copiilor” împreună cu prichindeii lor. Vor fi organizate mai multe ateliere practice şi creative, spectacole cu premii, lecturi de poveşti şi mini-discoteci.