10.000 de bugetari ar putea fi disponibilizaţi în urma adoptării Legii descentralizării

Publicat: Miercuri, 06 Noiembrie 2013 09:48 // Actualizat: Miercuri, 06 Noiembrie 2013 11:48 // Sursa: romaniatv.net

Cel puţin 10 la sută din angajaţii instituţiilor de stat care vor fi reorganizate vor rămâne fără locuri de muncă, informează România TV. Executivul a decis să-şi asume răspunderea pe proiectul de lege a descentralizării care va fi discutat miercuri în şedinţa de Guvern.

Foto: România TV

Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Executivului figurează şi proiectul de Lege a descentralizării pentru care Guvernul intenţionează să-şi asume răspunderea în faţa Parlamentului.

Asumarea propriu-zisă ar putea avea loc săptămâna viitoare, cel mai probabil pe 12 noiembrie. Proiectul va conduce şi la o reducere a personalului din cadrul direcţiilor care vor fi trecute în subordinea administraţiilor locale.

Potrivit ministrului de Finanţe, Daniel Chiţoiu, numărul angajaţilor va fi redus cu circa 10%, ceea ce înseamnă că 10.000 de oameni vor trebui să-şi caute un alt loc de muncă.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, că ultima discuţie pe tema descentralizării a avut loc, joi, în şedinţa de conducere a USL, iar Liviu Dragnea va prezenta o informare în Guvern cu privire la acest proiect.

"În luna noiembrie, undeva în jur de 15, vom merge în Parlament cu angajarea răspunderii Guvernului, pentru ca descentralizarea să poată fi inclusă şi în bugetul pe 2014, în aşa fel încât toate structurile care trec la autorităţile judeţene şi locale să treacă cu tot cu buget. Nu putem să le dăm fără buget, fără finanţare, ce să facă preşedintele Consiliului Judeţean cu structuri care nu au finanţare?", a declarat premierul.

Acesta a precizat că, pentru ca structurile care trec de la ministere la autorităţile locale şi judeţene să primească finanţare, înseamnă că "practic, legea descentralizării trebuie să fie adoptată înainte de legea bugetului".

La rândul său, vicepremierul Liviu Dragnea, prezent la conferinţa de presă, a precizat că a finalizat discuţiile pe proiectul Legii descentralizării cu majoritatea grupurilor parlamentare, mai având de dezbătut proiectul cu reprezentanţii PPDD şi cei ai minorităţilor.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 dec 09:51
...că “practic, legea descentralizării trebuie să fie adoptată înainte de legea bugetului”. Citeste mai mult pe RTV.NET
...
06 nov 11:00
Votează email 0 email
...că “practic, legea descentralizării trebuie să fie adoptată înainte de legea bugetului”. Citeste mai mult pe RTV.NET ...
06 nov 10:20
...de stat care vor fi reorganizate vor rămâne fără locuri de muncă, informează România TV. Citește mai departe…

...
06 nov 10:03
...de stat care vor fi reorganizate vor rămâne fără locuri de muncă, informează România TV. Citește mai departe… Powered by WPeMatico...
06 nov 10:00
...de stat care vor fi reorganizate vor rămâne fără locuri de muncă, informează România TV. Citește mai departe…

...
1
EUR
4.8406
RON
08 Jul
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H