10.000 de cadre medicale din Grecia vor fi suspendate de joi din funcţie, din cauză că au refuzat vaccinarea

Vaccinarea obligatorie va lăsa Grecia începând de joi fără circa 10.000 de cadre medicale din sectorul public, acesta fiind numărul celor care încă nu s-au vaccinat împotriva COVID-19 şi care vor fi suspendaţi fără plată până când se vor imuniza, conform unei legi intrate în vigoare miercuri.

01 sept. 2021, 20:30
10.000 de cadre medicale din Grecia vor fi suspendate de joi din funcţie, din cauză că au refuzat vaccinarea

Ministerul Sănătăţii a mai dat personalului sanitar un răgaz de o zi pentru a se vaccina cu prima doză, dar a atras atenţia că legea va fi aplicată fără ezitare. Conform sindicatului personalului sanitar, circa 2.000 dintre cele 10.000 de cadre medicale încă nevaccinate s-au programat miercuri pentru prima doză.

În acest timp, adversari ai vaccinării obligatorii au desfăşurat proteste în faţa unor spitale din Atena şi Salonic, iar pentru joi sunt anunţate greve de câte cinci ore şi noi manifestaţii.

Citeşte şi Manifestații violente pe străzile din Grecia împotriva obligativității vaccinării cadrelor medicale VIDEO

Ministerul grec al Sănătăţii a întocmit un plan de măsuri care va fi aplicat după suspendarea cadrelor medicale ce refuză vaccinarea, scrie The National Herald. Planul prevede, printre alte măsuri, redistribuiri de personal între spitale, unirea unor clinici şi departamente şi contractarea de personal provizoriu.

Cea mai mare parte a personalului sanitar grec este însă vaccinat împotriva COVID-19, în rândul medicilor procentul celor imunizaţi fiind de circa 95%, după ce în ultimele zile a crescut semnificativ numărul cadrelor medicale vaccinate.

Citeşte şi Grecia renunţă la testarea gratuită a cetăţenilor nevaccinaţi. În funcţie de profesie, aceştia vor fi obligaţi să se testeze contra-cost o dată sau de două ori pe săptămână


loading...