10.000 de kg de peşte şi 1.000 de kg de icre, fără acte de provenienţă, descoperite de poliţişti

Poliţiştii bucureşteni de la investigarea fraudelor au depistat vineri, în urma unor controale de amploare la firme care vând produse din peşte, peste 10.000 de kilograme de carne de peşte şi peste 1.000 de kilograme de icre pentru care nu existau documente de provenienţă sau erau documente false de achiziţie intracomunitară, informează Poliţia Capitalei.

26 apr. 2013, 07:35
10.000 de kg de peşte şi 1.000 de kg de icre, fără acte de provenienţă, descoperite de poliţişti

Prejudiciul se ridică la aproximativ 500.000 de lei, iar produsele găsite urmează a fi confiscate, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Mafia legumelor şi fructelor din import: Zeci de TIRURI oprite în trafic şi CONTROLATE

La această oră, poliţiştii bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor, coordonaţi de Inspectoratul General al Poliţiei Române, fac verificări economico-financiare la sediile unor societăţi comerciale ce au ca obiect de activitate comercializarea produselor din peşte. Acţiunea poliţiştilor vizează prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală, săvârşite prin comercializarea produselor din peşte fără a avea documente de provenienţă sau având documente de provenienţă false. De asemenea, având în vedere că ne aflăm în perioada de prohibiţie, acţiunea Poliţiei este sprijinită de mai mulţi specialişti în acvacultură, pentru a se putea stabili dacă produsele din peşte au fost procurate în mod legal„, se arată în comunicatul Poliţiei Capitalei.

Citeşte şi Tone de fructe şi legume, CONFISCATE de poliţişti din complexele comerciale din Bucureşti şi Ilfov

Produsele alimentare au fost descoperite în urma unei acţiuni de amploare a poliţiştilor, ce a avut loc în cursul zilei de vineri, atunci când mai multe firme care comercializau peşte şi produse din peşte au fost controlate de autorităţi. Mai mult, zeci de tiruri cu fructe şi legume de import au fost oprite în trafic, pentru verificări, în acelaşi timp cu verificarea a peste 20 de firme din mai multe judeţe.

Citeşte şi 16 tone de tutun, confiscate la vama Craiova