10.000 de oameni din Târgovişte fac FRIGUL, după ce societatea de termoficare din oraş a dat faliment

10.000 de oameni din Târgovişte, care locuiesc în blocuri ANL sau în locuinţe sociale, tremură de frig în case. Societatea de termoficare din oraş a dat faliment, iar până când blocurile vor fi racordate la un nou sistem, oamenii sunt obligaţi să se descurce singuri, informează România TV.

RomaniaTV.net
10 dec. 2013, 10:03
10.000 de oameni din Târgovişte fac FRIGUL, după ce societatea de termoficare din oraş a dat faliment

Oamenii din blocurile sociale sau cele de tip ANL îndură cu greu frigul. Mulţi sunt pensionari şi nu îşi permit să-şi cumpere centrale sau calorifere electrice.

S-a ajuns la această situaţie după ce societatea de termoficare din Târgovişte a dat faliment. Primarul spune că se fac lucrări pentru racordarea blocurilor la alte surse de încălzire.

„Evident că în blocurile ANL, în cele sociale, lucrările se execută în ritm susţinut, dar când eşti acasă poţi să iţi creezi şi alte surse de încălzire, alternative. Un aragaz, calorifer, pui o pătura pe tine sau pui o haină”, a declarat Gabriel Boriga, primarul oraşului Târgovişte.

Prin distrugerea sistemului centralizat de încălzire rămân 2000 de apartamente în care trăiesc vreo 10 mii de oameni fără nicio solutie de încălzire şi sunt oamenii cei mai săraci din acest muncipiu”, a declarat şi preşedintele CJ, Dâmboviţa Adrian Ţuţuianu.

Săptămâna trecută, peste 300 de elevi au protestat în faţa primăriei şi au refuzat să mai intre la ore din cauza frigului din clase. Soluţia a fost cumpărarea de calorifere electrice.

Autorităţile spun că până pe 15 decembrie vor fi montate centrale termice în toate clădirile care au fost racordate la fostul operator de termoficare din Târgovişte.