10 activităţi practice pentru a întări relaţia părinţi-copii

Pentru a întări relaţia părinţi-copii, iubirea este răspunsul cheie. Ataşamentul, legătura invizibilă care ne leagă de copiii noştri, e construit din elemente ce nu s-au putut crea în laborator: dragoste, timp, interactivitate, apropiere, înţelegere. Şi acestea sunt doar câteva exemple.

RomaniaTV.net
04 apr. 2012, 08:03
10 activităţi practice pentru a întări relaţia părinţi-copii

O relaţie părinţi-copii sănătoasă, pozitivă, puternică se traduce printr-un copil calm, cooperant, fericit şi sănătos care, la rândul său, are relaţii puternice, pozitive cu ceilalţi (rude, prieteni, vecini etc.). Unele legături de acest gen se nasc, altele se construiesc. Durează mai mult, pot da bătăi mari de cap, dar nu sunt imposibil de realizat. Într-o relaţie, în special într-o relaţie părinţi-copii, este întotdeauna loc de mai bine. Trebuie depuse eforturi constant, ca la o maşină care are nevoie de mentenanţă sau reparaţii. Însă răsplata e nepreţuită: o relaţie părinţi-copii stabilă, puternică şi de durată.

Iată câteva activităţi practice care te vor ajuta să interacţionezi cu copilul tău, să te joci şi astfel să construiţi împreună o relaţie părinţi-copii trainică.Tu le pui în practică pe cele pe care le consideri cele mai potrivite pentru felul de a fi al tău şi al copilului tău.

Oglindirea

O persoană pretinde că este reflecţia celeilalte din oglindă, imitându-i cât mai fidel mişcările. Poate începe copilul, pentru a învăţa regulile mai uşor. Poţi face mişcări lente, rapide, bruşte.

Citeşte continuarea, pe Sfatulparintilor.ro