10 adevăruri despre infidelitatea în căsnicie

Stiati ca exista trei semne mereu intalnite la sotii care-si insala sotiile? Stiati ca femeile care castiga mai putin decat barbatii lor sunt mai putin predispuse la infidelitate, spre deosebire de barbatii care, daca nu aduc ei cei mai multi bani in casa, sunt mai tentati de aventuri? Iata 10 adevaruri despre infidelitatea in casnicie!

28 sept. 2014, 05:47
10 adevăruri despre infidelitatea în căsnicie

1. Peste jumatate dintre barbatii care insala sunt fericiti in casniciile lor

56% din barbatii care au aventuri extraconjugale sunt, de fapt, multumiti de casniciile lor, potrivit unui studiu efectuat de Helen Fisher, profesor doctor in antropologie biologica la Universitatea Rutgers. Comparativ, doar 34% din femeile care calca stramb sunt, totodata, multumite de casnicie.

2. Diferentele dintre motivele pentru care insala femeile si cele pentru care calca stramb barbatii
Femeile si barbatii actioneaza sub motivatii diferite atunci cand insala. Barbatii cauta, de fapt, sa-si satisfaca nevoile sexuala si nevoia de atentie, in timp ce femeile care au aventuri extraconjugale incearca sa suplineasca o lipsa emotionala aparuta in casnicie. Femeile tind sa se ataseze emotional de amant si sa se angajeze in relatii extraconjugale din cauza singuratatii resimtite in relatia de cuplu. Barbatii, in schimb, sunt motivati mai degraba sexual si se indragostesc mai rar de amante, spune antropologul Helen Fisher.

3. Infidelitatea NU este principala cauza a divorturilor
Desi infidelitatea este principala cauza pentru care cuplurile necasatorite se despart, nu este si cazul persoanelor casatorite. Alte cauze cantaresc greu la divort, nu neaparat infidelitate. Persoanele casatorite se separa, mai degraba, din cauza incompatibilitatii si a lipsei capacitatii de comunicare.

4. Daca-ti banuiesti partenerul ca te insala ar trebui sa discutati despre asta, chiar daca nu ai dovezi concrete
Este recomandat ca la prima banuiala de infidelitate, chiar si neconfirmata, sa discuti cu partenerul sau partenera. Chit ca sotul sau sotia suspectat/a ca are aventuri extraconjugale se dovedeste a fi, de fapt, fidela, banuielile sunt un semn clar de lipsa de incredere in relatie. Asadar, probleme exista in cuplu, chiar daca materializarea lor se face prin banuilei de infidelitate. Din acest motiv, trebuie discutata problema pentru a redobandi increderea in partener/a.

Continuarea pe Lyla.ro