Copii intoxicaţi cu bomboane la grădiniţă: 17 au ajuns la spital

Şaptesprezece copii au fost intoxicaţi la o grădiniţă din Lunca Corbului, judeţul Argeş. Ei sunt acum internaţi la dispensarul din localitate, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
08 ian. 2014, 07:57
Copii intoxicaţi cu bomboane la grădiniţă: 17 au ajuns la spital

Un număr de 17 elevi de la Şcoala Generală din comuna argeşeană Lunca Corbului au fost preluaţi de ambulanţe, miercuri dimineaţă, după ce li s-a făcut rău, una dintre ipoteze fiind că s-ar fi intoxicat după ce au mâncat bomboane de ciocolată aduse la şcoală de un coleg.

Copii care se simţeau rău au acuzat dureri de cap şi vărsături şi au fost transportaţi către Spitalul de Pediatrie din Piteşti.

Potrivit prefectului, o comisie de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş s-a deplasat la şcoala din Lunca Corbului pentru a verifica ce s-a întâmplat, primele informaţii arătând că bomboanele cu care au fost serviţi copiii erau în termenul de garanţie, după cum scrie pe cutie.

După ce au primit îngrijiri medicale, copiii sunt în stare stabilă şi sunt internaţi la Spitalul „Nicolae Bălcescu” din Piteşti. Între timp ce DSP şi ISJ au deschis anchete în acest caz. „Starea lor generală este stabilă şi bună. Unii prezintă simptome, alţii mai puţin. Toţi se află sub supraveghere medicală”, a declarat prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare.

El a precizat că Direcţia de Sănătate Publică Argeş (DSP) şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Argeş au deschis anchete în acest caz, urmând a se stabili dacă bomboanele cu care elevii au fost serviţi de către o colegă au provocat starea de rău a copiilor.

Şeful Inspectoratului Şcolar Argeş, Florin Gardin, a declarat, la rândul său, că elevii preluaţi de ambulanţe şi duşi la spital sunt din clasa a VI-a a şcolii din Lunca Corbului şi au început să se simtă rău după ce înainte de prima oră de curs au mâncat bomboane cu care i-a servit o colegă.

„O fetiţă şi-a servit colegii cu bomboane de ziua ei, iar 17 dintre cei 22 de elevi au mâncat bomboanele. În pauza de la ora 9.00, trei dintre elevi au început să se simtă rău şi au fost duşi de o profesoară la dispensarul medical din localitate, iar medicul de acolo a chemat ambulanţa. În final, 17 copii au fost preluaţi şi transportaţi la spital”, a declarat inspectorul general şcolar al judeţului Argeş.

El a precizat că, potrivit datei inscripţionate pe cutia cu bomboanele din care au consumat elevii, acestea sunt în termenul de garanţie, expirând în luna aprilie a acestui an.

Florin Gardin a mai spus că Inspectoratul Şcolar Judeţean a luat legătura cu părinţii celor 17 copii, care au fost anunţaţi despre acest incident.