10 milioane de ucraineni rămaşi fără energie electrică după atacurile cu rachete lansate de ruşi. La Kiev a căzut prima ninsoare, iar temperatura a scăzut sub zero grade

În cea de 268-a zi de la începutul invaziei în Ucraina, Rusia continuă să bombadeze capitala Kiev şi principalele oraşe ucrainene. Rachetele căzute au afectat infrastructura energetică a ţării, lăsând în întuneri circa 10 milioane de ucraineni, în timp ce iarna se instalează şi temperaturile scad sub zero grade.

18 nov. 2022, 12:03

10 milioane de ucraineni au rămas fără energie electrică după atacurile cu rachete lansate de ruşi în ultimele zile. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât în multe localităţi, inclusiv la Kiev, vremea s-a răcit destul de mult şi a nins.

Citeşte şi: Moldovenii îşi fac stoc de lumânări de frica unui blackout

 

Ucraina a pierdut 40% din sistemul energetic în ziua în care la Kiev a căzut prima ninsoare şi temperaturi au scăzut sub zero grade

Kiev, cel mai mare oraș al Ucrainei și capitala ţării, cu aproximativ 3 milioane de locuitori, și-a văzut jumătate din locuințe și imobile scufundate în întuneric în urma atacurilor aeriene cu rachete lansate de Rusia, care au vizat din nou infrastructura energetică la nivel național.

Mare parte din clădirile din Kiev şi Lvov au fost reconectate la curent miercuri, în încă sunt oraşe în care energia electrică este întreruptă.

Potrivit Visegrád 24, rachetele ruşilor au vizat şi infrastructura de gaz, în condiţiile în care meteorologii anunţă că sâmbătă noaptea se vor înregistra minus 6 grade la Kiev.

„Rusia vrea ca civilii ucraineni să moară de frig”, scrie publicaţia într-o postare pe Twitter.