Moldovenii îşi fac stoc de lumânări de frica unui blackout

De teama unui blackout, oamenii își fac stocuri de lumânări în Republica Moldova. Aceștia s-au speriat și au început să cumpere lumânări ca să nu rămână în beznă.

18 nov. 2022, 11:20
Moldovenii îşi fac stoc de lumânări de frica unui blackout

Moldovenii s-au confruntat cu o uriașă pană de curent, înregistrată parțial în Chișinău, în Bălți, al doilea oraș ca mărime din Republica Moldova, și în 10 raioane, zilele trecute după ce armata Rusiei a lansat un atac masiv cu rachete asupra mai multor localităţi din Ucraina.

 

Moldovenii îşi fac stoc de lumânări de frica unui blackout

Riscul deconectărilor de la curent rămâne mare în Republica Moldova dacă Rusia va continua să bombardeze infrastructura energetică a Ucrainei, avertizează autorităţile moldovene, citate de Știrille TVR.

Oamenii s-au speriat și au început să-și facă stocuri de lumânări ca să nu rămână în beznă. Cererea mare a dus şi la scumpirea lumânărilor cu până la 40 la sută, dar oamenii nu se mai uită la bani şi tot cumpără.

Și generatoarele de curent electric sunt căutate. Magazinele din Chişinău aproape că şi-au epuizat stocurile. Sunt o soluţie mai sigură pentru cei care nu vor să stea pe întuneric în cazul unei avarii.