10 moduri în care te înşală companiile de tehnologie şi gadget-uri

Chiar daca pare incredibil, mai ales in 2013, producatorii de hardware, gadgeturi, periferice si software te insala in mod regulat. Acest lucru se intampla in doua etape, intai prin materiale de marketing care te induc in eroare si in al doilea rand prin specificatii care nu surprind tot adevarul.

19 iun. 2015, 12:46
10 moduri în care te înşală companiile de tehnologie şi gadget-uri

Scuze sunt o mie, intotdeauna o sa vezi o steluta mica intr-un colt descriptiv al unui produs care de fapt te redirectioneaza catre exceptii de la randul pe care tocmai l-ai citit. Mai grav este faptul ca anumite probleme sunt propovaduite la nivelul intregii industrii. Au existat numeroase procese care au avut ca scop schimbarea situatiei actuale, insa producatorii prefera sa plateasca o amenda, de multe ori nesemnificativa in comparatie cu profiturile dobandite, si sa continue cu aceleasi practici. Tocmai pentru ca sunt pesimist in legatura cu schimbarea acestei realitati in viitorul apropiat, am decis sa sintetizez aceasta lista de informatii care s-ar putea sa va ajute ca macar de acum inainte sa nu mai luati decizii neinspirate.

1. Spatiul de stocare utilizabil nu este promovat

Fiecare gadget modern vine cu o cantitate standard de spatiu de stocare, de genul 16GB, 32GB, 64GB sau 128GB. Mai mult decat atat, dispozitivele sunt promovate cu nume de genul 64GB Surface Pro, 16GB Galaxy S4. Pornind de la aceste informatii, un utilizator obisnuit ar crede ca are tot acel spatiu disponibil pentru documente, muzica, filme si aplicatii. In cel mai rau caz, ar crede ca pierde cel mult 1GB pentru sistemul de operare. Realitatea este insa cu totul alta.