10 motive pentru care femeile japoneze sunt suple. Și nu își arată vârsta!

Daca ai intalnit vreodata japoneze nu ai cum sa nu te fi uimit faptul ca sunt foarte subtiri si ca arata mai tinere decat sunt in realitate.

23 nov. 2017, 21:16
10 motive pentru care femeile japoneze sunt suple. Și nu își arată vârsta!

Bucataria nipona si stilul lor de viata le ajuta sa arate sanatosi tineri. Hrana japoneza se bazeaza pe principiile sanatatii si longevitatii asa ca nu e de mirare ca Japonia este tara in care traiesc cele mai multe persoane de peste 100 de ani.

Japonezii nu mananca alimentele in functie de gust. Ei cred in extragerea beneficiilor sanatoase din alimentele lor.
Ia 10 motive pentru care niponele raman suple si nu par sa imbatraneasca.

Beau ceai verde

Japonezii iubesc ceaiul verde. Matcha (praf din ceai verde) este compus din frunze de ceai calitate, uscate si apoi faramitate pana se transforma in pudra. Aceasta este apoi amestecata cu apa fierbinte. Aceasta forma de ceai verde este folosita si in ceremonia ceaiului, o activitate culturala care implica prepararea ceremoniala si prezentarea matcha.

Ceaiul verde nu este doar delicios, ci are si o multime de beneficii: este bogat in antioxidanti care neutralizeaza radicalii liberi si incetinesc imbatranirea. In plus, ajuta la scaderea in greutate, reduce riscul de boli de inima si de cancer.

Potrivit unui studiu din 2006, publicat in JAMA, adultii japonezi care consuma cantitati mari de ceai verde prezinta un risc mai scazut de deces datorita faptului ca nu se confrunta cu boli cardiovasculare. Studiul a mai aratat ca persoanele care beau zilnic cinci cani de ceai verde au o rata a mortalitati cu 25% mai mica.

Consuma alimente fermentate

Japonezii mananca adesea alimente fermentate ca miso, kefir, kombucha, zeama de varza, tempeh si kimchi.
Fermentatia conserva nutrientii naturali din alimente si creeaza enzime benefice, complexul de vitamine B, omega 3 si probiotice.

Fermentatia ajuta bacteriile bune din intestine si descompune alimentele in forme mai digerabile, ajuta digestia, ceea ce inseamna si scaderea in greutate. In plus, sustine eliminarea toxinelor periculoase si a metalelor grele din tesuturi.

Un studiu publicat in 2014 in Jurnalul Antropologia Fiziologica arata ca exista o conexiune intre alimentele fermentate si inmultirea bacteriilor benefice din sistemul intestinal.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO