10 motive pentru care te vei vaccina anti-COVID. Explicaţiile medicului Gabriel Diaconu

Medicului Gabriel Diaconu a enumerat zece motive pentru care românii vor alege să se vaccineze împotriva noul coronavirus.

25 nov. 2020, 11:46
10 motive pentru care te vei vaccina anti-COVID. Explicaţiile medicului Gabriel Diaconu

10 motive pentru care te vei vaccina anti-COVID. În condiţiile în care mulţi români sunt sceptici cu privire la vaccinurile anti-COVID, medicul Gabriel Diaconu a enumerat într-o postare pe contul de Facebook zece motive pentru care românii vor alege să se vaccineze.

1. Pentru că majoritatea este oricând tăcută, și indiferent de care parte a dezbaterii ești, până la urmă ai să iei decizia corectă medical în primul rând pentru tine. Iar majoritatea, în România, se va vaccina. O să-ți explice un doctor, într-o încăpere, cum stă treaba, o să-ți calmeze nervii și ai să accepți.

2. Pentru că lanțul epidemic se strânge ușor. E ca un val imens care vine către tine. Poți să fugi o vreme, dar nu te poți ascunde. Să știi că ai un colac de salvare și să nu-l folosești? Mici șanse.

3. Pentru că sunt milioane de români care lucrează în străinătate, studiază în străinătate, vor să meargă acasă la ei, aici nu-și găsesc de lucru. Credeai că România e o grădină zoologică, un parc safari? Dacă vei vrea să umbli, va trebui să fii vaccinat. Așa funcționează Europa, la fel cum înainte îți trebuiau viză sau permis de muncă. Doar la noi te bagă cineva în seamă cu toate gogomăniile tale. Și tu știi asta. Îl înjuri pe medicul român, dar îi spui thank you, danke, grazie, sărumâna, merci polițistului la frontieră. Simplu.

4. Pentru că ai copii. Și nu e vorba de sănătatea lor până la urmă. E vorba de viitorul lor. Riscăm o generație de analfabeți. Unul ca mine te mai mângâie pe creștet și-ți tolerează istericalele. Dar doamna de la inspectorat, generic, e mai isterică decât tine. Deci ai să o faci.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, despre vaccinarea anti-COVID. „Decât să mă vaccinez înaintea mamei mele, mai bine fac COVID”

5. Pentru că o să pici de fraier. Azi unul, mâine altul, în timp ai să tânjești. O să-l vezi pe cel de lângă tine că e dovadă vie că una e să te îmbeți cu conspirații, alta e să stai la coadă la magazin. O să rămâi năuc de cât de mult te-ai putut înșela.

6. Pentru că idolii tăi se vor vaccina. Și ăia din filme. Și ăia din sport. Și – hai să-ți spun un secret – și pămătufurile ălea care ies pe sticlă să spună prostii savante se vor vaccina. Iar ziariștii abia așteaptă să-i prindă cu fofârlica. Îl ști pe băiatul ăla sașiu care se oferea voluntar să se infecteze la începutul pandemiei? Exact. Se va vaccina. Bine, înainte să o facă o să mai prostească un pic lumea. De ce-o face? Pentru că poate. Pentru că tu îi dai voie.

7. Pentru că ești prea mic. Mult prea mic pentru o planetă atât de mare. Tu poți să te bați în piept cu independența ta, cu liberul tău arbitru, cu ”fac ce vreau”. E un fâs. Aici te dai zmeu, când te trage poliția pe dreapta cu ”actele la control” ești miel. Uită-te atent în oglindă și lasă harfele anonime. În sufletul tău știi că e adevărat.

8. Pentru că singura ta frică, de fapt, e că ție nu ți se cuvine, că și-așa e țara proastă și săracă și plină cu bandiți. Tu nu vrei să speri, la fel cum nu vrei să speri că dacă dă mașina peste tine o să fii salvat sau tratat corect. Dar îți dau lacrimile când vezi cum l-au scos pe unul din prăpastie cu elicopterul, sau l-au dus pe altul cu avionul în străinătate. Uite, bă, românii noștri. Ai să vezi, deci, băi, românii noștri.

9. Pentru că ai planuri. Vrei bani, casă, mașină, concedii, gagică nouă, telefoane, haine de firmă, un plăsmău mai mare în sufragerie. Economic tu suferi. Mintea ta dă o luptă. Adică vrei să-mi spui că ești dispus să-ți rupi coloana la paleți sau să-ți distrugi vederea la multinațională dar o să o arzi pe principii? Exact, ai să te vaccinezi.

10. Finalmente, ai să o faci într-o zi, fără motiv, pentru că oamenii sunt ființe minunate, înzestrate cu conștiință, iubire de aproape și dăruire pentru semenii lor. Dar nu numai. Sunt și făpturi absurde, care se jură zilnic că n-o să mai bea și apoi calcă în cârciumă. Sau urlă din rărunchi Bobiță lasă-mă că-l rup acum cu bătaia! …și apoi se pupă.
Această calitate deosebită a omului dă sursă nesfârșită comediei umane, umorului situațional și cascadelor de râsete prin săli de cinema. Și ai să vrei să râzi.

 

 

10 motive pentru care te vei vaccina anti-COVID. Cui în va fi administrat cu prioritate

Primele doze de vaccin anti-COVID-19 ar putea ajunge în România încă de la finalul lunii decembrie, a spus medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare privind combaterea infecţiei cu SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, luni seară, că persoanele vulnerabile, adică cele de peste 65 de ani şi cele cu boli cronice vor fi printre categoriile care vor beneficia cu prioritate de vaccinul anti-COVID-19.

„Categoric, persoanele vulnerabile, ceea ce înseamnă persoane peste 65 de ani şi persoane cu boli cronice, începând de la boli pulmonare cronice, boli cardiovasculare, obezitate, diabet zaharat, neoplazii, cancere, sunt boli prioritare care îi poziţionează pe pacienţi în primele categorii ca beneficiari ai campaniei de vaccinare”, a afirmat, luni seară, la Antena 3, Valeriu Gheorghiţă.

 

Vaccin anti-COVID-19. Cîţu: Am semnat plata externă către CE în sumă de 12.058.345 euro, reprezentând avans vaccin COVID-19

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a anunţat că a autorizat o plată externă către Comisia Europeană, reprezentând avansul pentru vaccinul COVID-19, în valoare de 12.058.345 euro.

„Toți românii trebuie să știe! Am semnat plata externă către CE, reprezentând avans vaccin COVID-19, in suma de 12.058.345 Euro!”, a anunţat ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, într-o postare pe Facebook.

Ministrul Florin Cîţu declarase anterior că Guvernul a suplimentat, la rectificarea bugetară, suma necesară pentru plata contribuţiei la Comisia Europeană şi prefinanţarea producătorilor pentru vaccinul împotriva noului coronavirus.

„Prin rectificarea bugetară aprobată luni, Guvernul a suplimentat suma necesară pentru plata contribuţiei la Comisia Europeană şi, foarte important, prefinanţarea producătorilor pentru vaccinul împotriva coronavirus. Astfel, România se asigură că va avea între primele ţări acces la acest vaccin în perioada următoare”, a mai scris Cîţu, pe Facebook.


loading...