Marcel Ciolacu, despre vaccinarea anti-COVID. „Decât să mă vaccinez înaintea mamei mele, mai bine fac COVID”

Marcel Ciolacu, despre vaccinarea anti-COVID. Preşedintele PSD a acuzat, marţi, pe Klaus Iohannis că "minte" atunci când spune că România va primi vaccinul împotriva noului coronavirus în decembrie deoarece "vaccinul nu există."

24 nov. 2020, 23:03
Marcel Ciolacu, despre vaccinarea anti-COVID. „Decât să mă vaccinez înaintea mamei mele, mai bine fac COVID”
Liderul PSD a afirmat că președintele "a dovedit exact ce este: un agent electoral mincinos al Partidului Său"

Cu toate că autorităţile au anunţat că persoanele vulnerabile şi cele aflate în prima linie a luptei anti-COVID vor avea prioritate, Marcel Ciolacu susţine că în ministere se fac deja liste cu persoanele care vor să se vaccineze.

”Vii și minți românii că vine vaccinul în decembrie?! Vaccinul nu există! Am văzut că se fac liste prin ministere cu cine să se vaccineze primul. Decât să mă vaccinez înaintea mamei mele, mai bine fac COVID”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

Marcel Ciolacu, despre vaccinarea anti-COVID. „Trebuie pornită testarea”

„Trebuie pornită testarea. Nu poţi să faci acelaşi număr de teste ca şi când aveai 5.000 de infectări. Ştim toţi că nu raportează toate cele 200 de centre. Ştie şi Orban, ştie şi Iohannis. Se blochează sistemul STS-ului când vin raportările şi se depăşeşte 10.000 şi auzim poveştile cu plafonul”, a precizat Ciolacu.

De asemenea Marcel Ciolacu a amintit că marţi au fost raportate 196 de decese din cauza COVID-19.

„Astăzi avem 196 de decese. Decesele nu pot să le pitească. N-au ce face. Am intrat în a treia săptămâmă când avem peste 1.000 de decese pe săptămână.

În această săptămână vom depăşi acest număr de 1.000 şi tu îmi vorbeşti de platon şi îmi spui că Guvernul său gestionează bine această pandemie? Este un dezastru. Suntem pe locul 2 la mortalitate în Europa”, a precizat Ciolacu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, atac furibund la adresa lui Klaus Iohannis. „Nu mai este preşedintele României. „S-a descalificat prin această intrare brutală”

De asemenea, Marcel Ciolacu l-a acuzat pe Klaus Iohannis că „s-a transformat într-un politruc” şi că „s-a descalificat” prin modul în care a atacat PSD într-o declaraţie la Palatul Cotroceni.

„Este singurul preşedinte al unui stat din UE care s-a transformat într-un politruc şi un purtător de cuvânt al unui partid aflat în campanie electorală, ceea ce este şi mai grav. Vreau să-i amintesc domnului Iohannis, pentru că s-a descalificat cu acest discurs în faţa întregii Europene, să intervii cu acest discurs”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: „PSD este principalul vinovat pentru acest dezastru. Nicio reformă care s-a dorit reală nu a scăpat nesabotată”