10 persoane, reţinute pentru frauda de 20 de mil. de euro. Un rege al asfaltului e căutat de DIICOT

Un rege al asfaltului, un fost şef de Gardă Financiară şi zeci de romi implicaţi în evaziune fiscală de 20 de milioane de euro. Procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Crimă Organizată anchetează 34 de persoane din Strehaia, dar şi din judeţele Hunedoara, Timiş, Argeş şi Cluj. Cătălin Spătaru, finul şefului IPJ Vâlcea, este căutat de DIICOT. El a dispărut de acasă cu două zile înainte de descinderi. Alte 10 persoane au fost deja reţinute.

RomaniaTV.net
26 feb. 2012, 16:30
10 persoane, reţinute pentru frauda de 20 de mil. de euro. Un rege al asfaltului e căutat de DIICOT

Afacerile cu romii din Strehaia l-au adus în vizorul procurorilor DIICOT şi pe regele asfaltului din Piteşti, Cătălin Spătaru. El este căutat de anchetatori după ce a dispărut de acasă cu doar două zile înainte de descinderile DIICOT. Surse judiciare susţin că afaceristul ar fi ieşit deja din ţară.

Spătaru este abonat la contractele cu statul şi are legături importante în poliţie. Naşul său este chiar şeful IPJ Vâlcea, Ion Stoica, fost secretar general în ministerul de interne.

Spătaru a obţinut zeci de milioane de lei în urma licitaţiilor câştigate cu statul. El s-a ocupat de asfaltări în Piteşti şi Slatina, precum şi în alte localităţi din judeţele Olt, Dolj, Dâmboviţa şi Argeş.

În timpul percheziţiilor, anchetatorii au ridicat trei case  de bani din palatele romilor, cinci maşini de lux, precum şi zeci de ştampile şi facturi false. Toate erau folosite în activităţile firmelor fantomă conduse de afaceriştii din Strehaia, dar şi de un fost şef de la Garda Financiară Hunedoara. Pentru a scăpa de autorităţi, unele firme au fost vândute unui individ aflat în penitenciar.

Prejudiciul estimat până în acest moment este de 20.000.000 de euro.

De la Strehaia au fost ridicate mai multe persoane, majoritatea rude ale manelistului Leo de la Strehaia.