10 produse alimenare INTERZISE în diferite ţări din LUME

Fiecare ţară are obiceiurile ei alimentare şi fiecare popor înţelege diferit gustul. Astfel, unele produse populare în Europa, preferate de majoritatea locuitorilor, sunt interzise în America, dar şi invers.

15 iul. 2017, 13:33
10 produse alimenare INTERZISE în diferite ţări din LUME

Iată o listă cu 10 produse alimentare interzise în diferite țări ale lumii (sursa: therichest.com):

Samosas – aperitiv indian

Militarii islamici, al-Shabaab, au interzis Samosas în 2011, deoarece se credea că preparatul este „prea creștin”. Au existat, de asemenea, unele rapoarte care au susținut că interdicția a apărut din cauza faptului că produsele unor comercianți conțineau carne stricată.

Ai grijă de sănătatea ta. Iată ce conţin, de fapt, KETCHUP-ul şi MAIONEZA

Somonul de crescătorie

Somonul de crescătorie este interzis în Australia, Noua Zeelandă și Rusia. Motivul din spatele acestei situații se datorează faptului că acești pești sunt, de obicei, crescuți pe o dietă de OMG-uri (organisme modificate genetic, ex: porumb, soia). De asemenea, carnea este tratată cu un colorant care, de fapt, nu trebuie consumat de oameni.

Produse de post. Iată ce conţine de fapt MARGARINA şi cât este de DĂUNĂTOARE

Haggis – un fel de mâncare tradiţional scoţian din stomac umplut cu organe de oaie

Haggis este un preparat renumit în întreaga lume, dar care a fost interzis în Statele Unite. Mâncarea, care este făcută din stomac, ficat, plămâni și inimă, precum și fulgi de ovăz, ceapă, condimente și brânză, este interzisă în SUA din 1971. Plămânul oilor este motivul interzicerii acestui preparat, deoarece acest organ crește riscul de transmitere a bolilor între specii.

Guma de mestecat

Singapore are câteva reguli stricte privind curățenia și, în 1992, Guvernul a adoptat o lege care interzice guma de mestecat pentru a păstra curățenia.

Un simplu mestecat de gumă îţi distruge tot corpul! Ce elemente chimice periculoase conţine o gumă

Macaroanele cu brânză

Nu toate felurile de macaroane cu brânză sunt interzise, dar există anumite tipuri (în special macaroanele cu branză americană la cutie) care au fost interzise în Norvegia, Austria și alte câteva țări. Motivul fiind substanțele chimice utilizate, în mod special colorantul Galben # 6, care a fost într-adevăr interzis.

Sucurile cu aromă de citrice și băuturile sportive

Sucurile cu aromă de citrice și băuturile pentru sportivi au fost interzise în mai multe părți ale lumii. De exemplu, Japonia a interzis aceste băuturi din cauza unui ingredient utilizat numit BVO. FDA a aprobat substanța chimică în anul 1977, dar multe alte locuri l-au interzis din cauza faptului că poate duce la deteriorarea organelor.

Foie Gras

Foie Gras-ul, preparatul din ficat de rață sau de gâscă, este o delicatesă în multe locuri, dar a fost interzis în Israel, Argentina, Australia, India și unele locuri din Statele Unite. Decizia a fost luată pe motiv că îndoparea forţată a gâştelor, pentru obţinerea unui ficat cât mai gras, e o metodă barbară, ce pune în pericol viaţa păsărilor.

Ouă de ciocolată Kinder Surprise

Ouălele de ciocolată Kinder Surprise sunt printre cele mai populare delicatese din întreaga lume. În ciuda acestui fapt, au fost interzise în SUA. O lege veche din anul 1938 precizează că sunt ilegale toate dulciurile care conţin în interior părţi necomestibile, ce pot fi uşor înghiţite de cei mici.

Presura de gradină

Franţa a interzis consumarea acestei minunate păsări cântătoare, din cauza chinului la care este supusă ființa înainte de a fi preparată. Presura de gradină este ţinută în întuneric câteva zile, îndopată cu seminţe, îmbătată cu brandy şi apoi gătită. Se mănânca întreagă, cu tot cu oase. Ritualul a fost  interzis de mulţi ani în Franţa, dar nu înseamnă că nu se mai întâmplă.

Ketchup-ul

Franța a fost împotriva ketchup-ului de ceva vreme. În 2011, Guvernul a interzis utilizarea sosului în școlile publice pentru a promova o alimentație sănătoasă. S-a dorit, de asemenea, să se promoveze mai mult meniurile tradiționale.