10 statistici incredibile ale morţilor bizare

Furnicile, căderile din pat sau automatele de cafea pot fi şi ele cauzele ale deceselor. Statisticienii le-au grupat şi ne arată incidenţa anuală a acestor accidente, în rândul populaţiei.

RomaniaTV.net
13 dec. 2011, 10:02

Cercetătorii publică aproape săptămânal statistici referitoare la decesele cauzate de diferite boli, tipuri de accidente sau incidente armate, însă nu de puţine ori oamenii mor în condiţii cu totul bizare. Şi aceşti nefericiţi sunt prinşi în statistici, doar că rata mortalităţii este ceva mai rară în aceste cazuri, iar statisticile sunt anuale.

1. Furnicile omoară 30 de persoane anual

Există în lume peste 280 de specii de furnici care pot ucide, dar furnicile de foc şi furnicile Siafu sunt printre cele mai letale. Trăiesc în colonii de peste 20 de milioane, iar un atac concertat poate învinge cu uşurinţă prada. Oamenii adormiţi lângă un muşuroi sunt cei care le cad victime.

2. Automatele de cafea şi mâncare ucid 13 persoane pe an

Unii oameni au ghinionul ca aceste maşini să se prăbuşească pur şi simplu peste ei.

3. Asfixia cauzată de autosatisfacerea erotică determină, anual, 600 de decese

Cel mai celebru astfel de caz este al actorului american David Carradine, găsit mort într-o cameră de hotel din capitala Thailandei. Privarea creierului de oxigen provoacă o stare de ameţeală şi o puternică stare de excitaţie, dar orice greşeală poate fi fatală.

4. Căderile din pat deteremină decesul a 450 de persoane, anual, în SUA

Studiul a fost făcut de Centrul American de Prevenire a Bolilor. Copiii şi bătrânii în vârstă de peste 65 de ani sunt cei mai expuşi acestor riscuri.

5. Ţurţurii de gheaţă ucid, anual, 100 de persoane în Rusia


6. SMS-urile scrise în timpul şofatului ucid 6.000 de persoane, anual, în SUA

Un studiu al Universităţii Virginia Tech arată că riscul de coliziune este de 23 de ori mai mare când se scriu mesaje text la volan.

7. Hipopotamii ucid 2.900 de persoane, anual, în Africa

Majoritatea experţilor cred că hipopotamul este cel mai periculos animal din Africa. Cu o greutate de peste trei tone şi viteze ce pot atinge 30 km/oră, aceste animale devin însă agresive când o persoană se găseşte între femela hipopotam şi puiul ei sau între hipopotam şi apă.

8. Meduzele ucid, anual, între 20 şi 40 de persoane, în Filipine

Majoritatea meduzelor nu sunt periculoase, dar există unele specii care pot determina anafilaxia, care poate fi fatală.

9. Câinii ucid 34 de persoane pe an, în SUA

4,7 milioane de americani sunt muşcaţi anual de câini, iar 1.000 ajung în stare gravă la spital.

10. Roller Coaster-ul ucide 4 persoane pe an, în SUA

Deşi senzaţia este înfricoşătoare, riscurile de accidente sunt foarte reduse la aceste maşinării. 900 de milioane le încearcă anual în SUA, iar rata accidenteleor este de 1 la 124.000. Între 1994 şi 2004 numărul deceselor se ridica la 40, iar acum a coborât la 4