100 de cadre didactice afiliate Sindicatului Învăţământului Preuniversitar au pichetat Prefectura Buzău

Aproximativ o sută de cadre didactice afiliate Sindicatului Învăţământului Preuniversitar au pichetat, luni, Prefectura Buzău, nemulţumite de Legea salarizării, care a trecut de Senat fără amendamentele propuse de sindicaliştii din educaţie.

RomaniaTV.net
29 mai 2017, 10:41
100 de cadre didactice afiliate Sindicatului Învăţământului Preuniversitar au pichetat Prefectura Buzău

Oamenii s-au adunat în faţa Prefecturii Buzău, ei purtând veste şi având steaguri cu numele sindicatului din care fac parte.

O delegaţie a profesorilor a fost invitată la discuţii cu prefectul Carmen Ichim.

”Nemulţumirea cadrelor didactice şi a întregului personal din învăţământ este cu privire la Legea salarizării care situează învăţământul pe ultimele trepte din grila adoptată. Această formă a fost adoptată de Senat şi, deşi au fost propuse, amendamentele acestea nu a fost adoptate şi la votul final legea a ieşit aşa cum a fost propusă. Sperăm ca la Camera Deputaţilor să se facă modificările pe care sindicatele din învăţământ le solicită”, a declarat liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar, Ion Dobre, citat de News.ro.

El a precizat că miercuri va fi organizat un protest la Bucureşti, urmând să fie pichetat Parlamentul.

Profesorii spun că, deşi munca lor este susţinută, salariile lor sunt foarte mici. 

”Diferenţa dintre un profesor debutant şi unul cu 25 de ani de vechime este foarte mică, un profesor e motivat să intre în sistem, dar nu mai e motivat să rămână. Cea  mai mare nemulţumire e salarizarea, a rămas în urma tuturor celorlalte categorii. Dacă ieşim în stradă suferă copiii, ne e milă de ei, nu putem boicota examenele. Dacă ies transportatorii, e bulversată întreaga ţară şi atunci se ţine cont de părerile dumnealor”, a declarat profesorul Eugen Prundea, de la o şcoală din localitatea Siriu.

Profesorii mai spun că salariile mici pe care le încasează pot afecta calitatea învăţământului.

”Dacă ai un salariu mare eşti mulţumit, ai cu ce te duce acasă la copii şi la nevastă, atunci îţi faci şi meseria cum trebuie şi-ţi dai tot interesul, când salariul e mic te gândeşti la neajunsuri nu te mai gândeşti la procesul instructiv educativ”, a declarat Vasile Dumitrache, profesor la o şcoală din localitatea Valea Râmnicului.