100 de oameni şi zeci de TIR-uri, prizonieri pe Valea Oltului din cauza avalanşelor

Aproximativ 100 de persoane au rămas blocate în patru autocare la punctul de control Veștem, la intersecția DN 1 cu DN 7, pe Valea Oltului. La fața locului a ajuns și prefectul județului Sibiu, Horațiu Răcuciu, potrivit adevarul.ro

RomaniaTV.net
13 feb. 2012, 21:22
100 de oameni şi zeci de TIR-uri, prizonieri pe Valea Oltului din cauza avalanşelor

Două avalanşe au avut loc pe Valea Oltului, pe DN 7. Una dintre chiar în urmă în jurul orei 20.00.

O altă avalanşă a avut loc în jurul orei 17.00. Centrul INFOTRAFIC din Poliţia Română a anunţat că, începând cu ora 17.15, din cauza căderilor masive de zăpadă de pe versanţi, traficul rutier este oprit în ambele sensuri pe DN7 Râmnicu Vâlcea – Veştem, în zona localităţii vâlcene Călimăneşti şi îngreunat pe DN57 Orşova – Moldova Nouă (în zona Dubova, judeţul Mehedinţi) .

La Veștem a sosit și o ambulanță SMURD. Medicii au intervenit în două cazuri: un bărbat de aproximativ 50 de ani, care suferise o intervenție chirurgicală pe cord la Târgu-Mureș și căruia i s-a acordat asistență medicală la fața locului, și o femeie de 59 de ani, operată de cancer la Cluj, care va fi transportată la spitalul din Sibiu. Potrivit medicilor, femeia prezintă anumite probleme la nivelul picioarelor.
Prefectul Sibiului, Horațiu Răcuciu, și șeful ISU Sibiu, maior Cosmin Balcu, au decis ca pasagerii din cele patru autocare blocate la Veștem se vor întoarce la Sibiu, de unde în cursul nopții vor pleca cu un tren spre Râmnicu Vâlcea. Trenul pleacă din Sibiu la ora 3.24.