100 de români şi 25 de maşini au fost deja transferaţi de pe insula Samothraki

MAE anunţă joi că 100 de români şi 25 de vehicule aparţimând turiştilor români au fost deja transferaţi de pe insula Samothraki, unde transportul cu feribotul către partea continentală a Greciei este blocat de mai multe zile, numeroşi turişti rămânând pe insulă.

RomaniaTV.net
15 aug. 2019, 09:46
100 de români şi 25 de maşini au fost deja transferaţi de pe insula Samothraki

„În cursul zilei de 14 august 2019, au fost efectuate șase curse de transfer dinspre insula Samothraki, dintre care două exclusiv pentru autoturisme.

Consulul General al României la Salonic aflat în portul Alexandroupoli din data de 14 august a asistat pe parcursul nopții la desfășurarea demersurilor de evacuare a cetățenilor români dinspre insula Samothraki, fiind singurul diplomat străin prezent în port.

Conform datelor estimative comunicate de diplomatul român, precizăm că un număr de 25 autovehicule și aproximativ 100 cetățeni români au fost transferați, până la acest moment, pe partea continentală a Republicii Elene, familiile cu copii și persoanele cu dizabilități având prioritate la îmbarcare”, a anunţat Ministerul de Externe într-un comunicat de presă.

Autorităţile române precizează că navele de transport își vor continua programul de funcționare, conform următorului grafic estimativ comunicat de autoritățile locale:

– Nava Zephiros, pentru pasageri cu plecare estimată la ora 11:00;

– Nava Andrus Jet pentru pasageri și autoturisme și nava Anax pentru autoturisme vor continua să circule și astăzi, orele de plecare urmând a fi comunicate pe parcursul zilei.

Cetățenilor români că pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879 și +30 210 6744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii: +30 6978996222.