10.000 de poliţişti vor asigura liniştea publică de Rusalii

10.000 de poliţişti vor asigura ordinea publică în întreaga ţară, cu ocazia sărbătorii de Rusalii. Aceştia vor fi prezenţi şi pe lângă biserici, dar şi pe lângă locurile unde populaţia va pleca în vacanţă.

21 iun. 2013, 10:15
10.000 de poliţişti vor asigura liniştea publică de Rusalii

Peste 10.000 de poliţişti vor acţiona zilnic în perioada 22-24 iunie pentru asigurarea ordinii publice cu ocazia sărbătorii Rusaliilor.

„În perioada 22 – 24 iunie, cu ocazia sărbătoririi Rusaliilor, peste 10.000 de poliţişti de la ordine publică, rutieră, transporturi, investigaţii criminale, combaterea criminalităţii organizate şi investigarea fraudelor vor acţiona, zilnic, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor obişnuite, necesare asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestei sărbători”, precizează Poliţia Română, într-un comunicat.

Astfel, vor fi constituite 3.698 de patrule de ordine şi siguranţă publică, dintre care 1.178 pedestre şi 2.520 auto, ce vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Totodată, poliţiştii rutieri vor acţiona pe 390 de tronsoane de drumuri naţionale şi autostrăzi şi vor utiliza 447 de autospeciale dotate cu aparate radar.

„De asemenea, poliţiştii structurilor de poliţie transporturi vor efectua serviciul de patrulare, în medie, pe 303 trenuri de călători (cu precădere pe rutele către staţiunile montane şi litoral), precum şi în 270 de staţii şi triaje de cale ferată şi vor însoţi, pe durata deplasării, 17 trenuri de marfă. Totodată, poliţiştii acestor structuri vor patrula în 14 aerogări internaţionale şi naţionale şi în 30 de porturi situate la Marea Neagră şi pe Dunăre”, se arată în comunicat.

În această perioadă, sunt preconizate manifestări cultural-artistice şi sportive în 33 de judeţe şi în Bucureşti.

Potrivit Poliţiei, aproximativ 273.000 de persoane sunt aşteptate să participe la manifestări religioase, cultural-artistice şi sportive, în 150 de locuri special desemnate în acest scop.