109 persoane din localităţi din Călăraşi au necesitat îngrijiri medicale în ultimele 24 de ore

Un număr de 109 persoane, între care copii şi gravide, din localităţi izolate de zăpadă din judeţul Călăraşi au avut nevoie de îngrijiri medicale în ultimele 24 de ore, 74 dintre acestea fiind transportate la spital, iar 316 persoane surprinse de viscol sunt adăpostite în spaţii încălzite.

RomaniaTV.net
09 feb. 2012, 11:16
109 persoane din localităţi din Călăraşi au necesitat îngrijiri medicale în ultimele 24 de ore

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Călăraşi, în ultimele 24 de ore, au avut loc 19 misiuni, majoritatea pentru salvarea persoanelor afectate de viscol.

„S-a intervenit cu 62 de pompieri, 11 autospeciale şi trei ambulanţe SMURD pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă în 109 cazuri, 15 copii, şase gravide sau lăuze şi 88 persoane adulte cu diverse afecţiuni, fiind transportate către unităţi spitaliceşti 74 de persoane. Trebuie menţionat că pentru acordarea asistenţei medicale şi transportul a 15 persoane au fost folosite şi două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie, care au preluat pacienţi cu diverse afecţiuni medicale şi oameni care aveau nevoie urgentă de dializă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Călăraşi, plt. maj. Ovidiu Tătăranu.

El a precizat că în prezent, potrivit situaţiei centralizate, în judeţul Călăraşi, 316 persoane surprinse de viscol sunt adăpostite în spaţii încălzite puse la dispoziţie de autorităţile locale. De asemenea, 53 de localităţi sunt nealimentate cu energie electrică parţial sau total, iar 39 de localităţi sunt izolate din punct de vedere al căilor de comunicaţie.

„Autostrada Soarelui şi mai multe drumuri naţionale şi judeţene sunt încă închise traficului rutier, lucrându-se la această oră pentru deblocarea acestora. Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, la nivelul judeţului, sunt 53 de localităţi afectate, parţial sau total, fiind afectate 299 de reţele electrice, nouă linii de înaltă tensiune, 12 linii de medie tensiune şi 278 de posturi de transformare. Traficul feroviar este perturbat pe trei linii de cale ferată şi pe o magistrală”, a spus Ovidiu Tătăranu.

Tătăranu a precizat că pompierii din cadrul ISU „Barbu Ştirbei” Călăraşi sunt pregătiţi să intervină în orice moment pentru salvarea persoanelor afectate de viscol, iar până în prezent au fost salvate 460 de persoane.