11.11.2011 închide marea piramidă a lui Keops

Cu prilejul zilei de 11.11.2011 egiptenii au închis Marea Piramidă a lui Keops. Autorităţile vor să evite „celebrări esoterice” în interiorul monumentului.

RomaniaTV.net
11 nov. 2011, 09:43
11.11.2011 închide marea piramidă a lui Keops

Ziua de 11.11.2011 (şi eventual ora 11,11) pare să aibă o semnificaţie aparte pentru adepţii diverselor grupări care cred în paranormal, numerologie, esoterism. Numeroase pagini speciale au fost dedicate acestui fenomen pe Internet, inclusiv pe Facebook.

Supuse unei presiuni mari din partea grupărilor care vor să celebreze această zi în spaţiul mitic al piramidei lui Keops de la Ghiza, autorităţile egiptene au decis să închidă monumentul în ziua de vineri. Ştirea a fost confirmată pentru AFP de Atef Abou Zahab, directorul departamentului de arheologie faraonică din Cairo. Departamentul antichităţilor egiptene a confirmat şi el ştirea dar a mai spus că decizia e legată şi de nevoia de a face anumite lucrări în interiorul piramidei, care a avut un mare flux de vizitatori în ultimele zile, datorită sărbătorii islamice Aïd el-Adha.

Piramida lui Keops, veche de 4500 de ani, este una din cele şapte minuni ale lumii antice şi singura conservată până în zilele noastre.