11 alimente care te vor ajuta să adormi instant! Sunt mai bune decât orice somnifer

În ultima vreme, tot mai multe persoane se plâng de faptul că au un somn agitat și nu se pot odihni. Nutriționiștii spun că una dintre principalele cauze ale acestui fenomen este alimentația și au oferit o listă ce conține 11 alimente pe care oamenii care au probleme cu somnul ar trebui să le consume cu câteva ore înainte de culcare.

03 oct. 2023, 09:57
11 alimente care te vor ajuta să adormi instant! Sunt mai bune decât orice somnifer
11 alimente care te vor ajuta să adormi instant!

11 alimente care te vor ajuta să adormi instant! Mai mult, medicii atrag atenția că ultima masă ar trebui să fie luată cu maximum trei ore înainte de culcare.

Citește și Prețuri plafonate pentru noi alimente până la finalul anului. Vezi lista

11 alimente care te vor ajuta să adormi instant!

1. Miere

Pe locul unu în topul alimentelor care te ajută să adormi instant se află mierea. Specialiștii vă recomandă să adăugați un strop de miere în laptele cald sau în ceaiul de plante cu câteva ore înainte de a vă planifica să vă duceți la culcare. Acea mică cantitate de glucoză scade nivelul de orexină, un neurotransmițător care îți crește nivelul de vigilență.

2. Cerealele integrale

Pentru un somn odihnitor nutriționiștii vă recomandă cerealele integrale. Dacă înainte de culcare vă simțiți agitat consumați o bucată de pâine sau pâine prăjită din cereale integrale. Medicii spun că cerealele integrale încurajează producția de insulină, care ajută căile neuronale să ducă triptofanul – un aminoacid care acționează ca un sedativ – la creier.

3. Banane

De asemenea, bananele vă ajută să săriți peste somnifere. Acestea sunt bogate în potasiu, un mineral care este esențial pentru a avea un somn profund. Totodată, bananele conțin triptofan și magneziu, ceea ce face din acest fruct micul sedativ al naturii.

4. Fasole

Bogate în Vitamina B, fasolea a fost folosită de-a lungul timpului  pentru a trata insomnia și pentru a ajuta la ameliorarea stresului și a anxietății. Dacă sunteți în căutarea unui complex natural de vitamine B, specialiștii vă recomandă să încercați fasolea – aceasta conține o îmbogățire plăcută de diferite vitamine B, cum ar fi B6, niacina și acidul folic.

5. Produse lactate

Lactatele sunt și ele un bun somnifer. Este adevărat că acel pahar de lapte cald pe care ți l-a dat mama ta când erai copil te ajută să dormi mai bine. Medicii spun că lactatele sunt o sursă naturală de triptofan care induce somnul, iar conținutul de calciu din lactate are un efect de stimulare plăcut asupra aminoacidului.

6. Nuci

Nucile sunt o gustare excelentă înainte de culcare, deoarece ajută la creșterea nivelului de serotonină din creier și sunt o sursă excelentă de magneziu și triptofan. Nucile, semințele de in, semințele de dovleac și semințele de floarea-soarelui conțin cele mai ridicate niveluri ale sedativului natural.

7. Ovăz

Ovăzul este o sursă naturală de melatonină, un hormon care ajută la controlul ciclului de somn/veghe al organismului. Dacă aveți nevoie de o gustare înainte de culcare, luați un bol mic de fulgi de ovăz sau o prăjitură sănătoasă cu ovăz.

8. Carne de pui

Pe lista ”somniferelor naturale” se află și carnea de pui. Nu doar curcanul conține triptofan care induce somnul; toate păsările de curte conțin. Dacă mi-e foame înainte de culcare, ciugulesc o bucată de pui sau pun felii de curcan pe o bucată de pâine integrală. Ambele sunt alimente excelente pentru a vă ajuta să dormiți!

9. Năut

Năutul este și el în lista alimentelor pe care oamenii trebuie să le consume pentru a avea un somn odihnitor. Nu numai că s-a dovedit că năutul te ajută să mănânci mai puțin, dar este și bogat în vitamina B6, care joacă un rol important în a ajuta organismul tău să producă serotonină, hormonul care te face să te simți bine, care îți stimulează sănătatea mentală și te ajută să te odihnești ușor.

10. Iaurt

De asemenea, un bol mic de iaurt cu câteva dintre garniturile tale preferate adăugate poate fi exact ceea ce ai nevoie pentru a adormi. Asta pentru că iaurtul conține calciu, care este necesar pentru a procesa triptofanul și melatonina, hormoni care induc somnul.

11. Suc de cireșe

Ultimul, dar nu și cel din urmă în topul alimentelor care te ajută să dormi instant este sucul de cireșe. Cireșele sunt și ele bogate în melatonină, iar un studiu recent a constatat că băutul regulat de suc de cireșe sau consumul de cireșe poate ajuta persoanele cu insomnie să își regleze ciclurile de somn pentru un somn mai bun.

Citește și Bani gratis de la stat. Când vor fi alimentate cardurile de alimente cu o nouă tranșă de 250 de lei