10 bebeluşi de la maternitatea Odobescu din Timişoara, infectaţi cu CORONAVIRUS. A fost demarată o anchetă

Numărul bebelușilor de la maternitatea Odobescu depistaţi cu coronavirus a crescut la 10, dintre aceștia doar unul mai este internat în acest moment.

07 apr. 2020, 05:30
10 bebeluşi de la maternitatea Odobescu din Timişoara, infectaţi cu CORONAVIRUS. A fost demarată o anchetă

UPDATE: Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a cerut DSP Timiş să facă verficări la Spitalul Municipal Timişoara, după ce zece nou-născuţi au fost depistaţi cu coronavirus. Probele au fost recoltate în 1 aprilie, iar testele au fost lucrate în 5 şi 6 aprilie, iar pentru mamele celor zece bebeluşi rezultatele sunt negative.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Timiş să demareze de urgenţă o verificare la Spitalul Municipal cu privire la cazurile de nou-născuţi depistaţi pozitiv la COVID-19.

„Din primele informaţii, la Spitalul Municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame şi tot atâţia nou-născuţi în data de 1 aprilie 2020. Testele au fost lucrate în 5 şi 6 aprilie 2020. Rezultatele testelor arată un număr de 10 nou-născuţi pozitiv la COVID-19. Menţionăm că testele mamelor acestor nou născuţi sunt negative”, arată sursa citată.

Nouă mame împreună cu nou-născuţii lor au fost externate deja, în perioada 2-4 aprilie, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o singură mamă.

Ministrul Tătaru a solicitat demararea de urgenţă a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate şi retestarea tuturor persoanelor.

Procesarea testelor pentru nou-născuții de la maternitatea Odobescu, parte a Spitalului Municipal Timișoara, a dus la confirmarea informației că sunt pozitivi cinci dintre ei.

Conform primelor informații, cei mai mulți dintre ei sunt la această oră externați, iar mamele lor au fost testate și sunt negative. Asta înseamnă că bebelușii s-au infectat de la asistentele de la secția de neonatologie – terapie intensivă care au fost confirmate deja cu COVID 19, potrivit pressalert.ro.

Reamintim că până acum au fost confirmate la maternitaea Odobescu 12 cadre medicale, cinci rude ale acestora, printre care și un copil de 8 ani, și 12 mămici. Conform procedurii, bebelușii urmează să ajungă la clinica Bega a Spitalului Județean Timișoara cea care se ocupă de cazurile COVID 19. 

Citeşte şi Sorin Oprescu: „Aş minţi să spun că nu suntem îngrijoraţi şi uşor speriaţi, dar respectând planul strategic încercăm să trecem peste”


loading...
Partenerii noștri