Sorin Oprescu: „Aş minţi să spun că nu suntem îngrijoraţi şi uşor speriaţi, dar respectând planul strategic încercăm să trecem peste”

Fostul primar al capitalei, Sorin Oprescu, medic de formaţie, a avut luni o intervenţie telefonică la România TV, în care a discutat despre epidemia de coronavirus şi măsurile ce trebuie luate pentru a o stopa.

RomaniaTV.net
06 apr. 2020, 17:40
Sorin Oprescu: „Aş minţi să spun că nu suntem îngrijoraţi şi uşor speriaţi, dar respectând planul strategic încercăm să trecem peste”

Oprescu susţine că situaţia de la Spitalul Universitar Bucureşti nu este atât de gravă pe cât este prezentată în mass media şi nu crede că era necesară intervenţia armatei.

„Fereasca Dumnezeu sa se faca a doua Suceava din Spitalul Universitar. Cateodata se hiperbolizeaza in media. Nu e vorba de niciun act de indisciplina. Toate dispozitiile date de conducerea spitalului au fost respectate la timp, intocmai. Daca ma intrebati pe mine, pe data de 19 martie, seara, se da drumul la Planul Alb, a doua zi se incepe testarea, ne-am conformat cu totii, au fost testati toti angajatii.

Este ingrijoratoare situatia, as minti sa spun ca nu suntem ingrijorati si usor speriati, dar respactand planul strategic incercam sa trecem peste. Astea cu rujul si nu stiu ce sunt chestiuni extatice. Nu e nevoie sa intervina armata, dupa parerea mea, au fost facute pripit. Dar e nevoie de o ancheta epidemiologica serioada si il sfatuiesc pe ministrul Sănătăţii să o facă, pentru a vedea unde a fost focarul.

Eu sper sa nu vina vârful, dar o sa vina, ca nu se ia dupa mine.

Eu nu am niciun infectat, am avut doua infirmiere suspecte, dar au iesit negative.”