11 judeţe şi Capitala în scenariul roşu. Ilfovul a ajuns la o incidenţă de 7.86 cazuri la mia de locuitori

11 judeţe şi Capitala au coeficientul infectărilor de peste 3 cazuri COVID-19 la mia de locuitori, calculată de DSP. Cea mai mare rată de infectare este în Ilfov.

24 mart. 2021, 13:18
11 judeţe şi Capitala în scenariul roşu. Ilfovul a ajuns la o incidenţă de 7.86 cazuri la mia de locuitori

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri 6.136 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore. Totodată, au fost raportate 137 de decese. La ATI sunt internaţi 1.351 de pacienţi. 11 judeţe şi Capitala în scenariul roşu după ce au raportat o incidenţă peste 3.

În Bucureşti se aştepată anunţarea unor noi restricţii după ce incidenţa COVID a urcat la 6.37. În ultimele 24 de ore au fost raportate 1092 de noi infectări.

Cea mai mare rată de infectare este însă în judeţul Ilfov. Miercuri incidenţa COVID a ajuns la 7.86 cazuri la mia de locuitori. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 348 de noi îmbolnăviri.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 24 martie. Număr mare de internaţi la ATI. Peste 6.100 de cazuri noi COVID în 24 de ore

 

Klaus Iohannis: Valul trei nu trece de la sine, e nevoie de restricții și accelerarea vaccinării. Nu dorim carantinarea națională, nu asta este soluția

Klaus Iohannis susține că valul al treilea la pandemiei COVID nu va trece de la sine și este nevoie de restricții suplimentare în zonele în care incidența este ridicată. De asemenea, șeful statului a pus accent pe accelerarea campaniei de vaccine și a încurajat românii să se programeze la vaccin.

”Setul de măsuri de care dispun autorităţile este cunoscut. Sunt restricţiile care sunt în vigoare în toată ţara. Sunt restriciţiile care se iau suplimentar în localităţile cu o rată de infectare foarte mare. E şi campania de vaccinare care prinde din ce în ce mai multă viteză. Trebuie să fiu foarte sincer. Acest val trei nu dispare de la sine. Pentru a domoli acest val trei e nevoie de respectare restricţiilor şi de accelerarea campaniei de vaccinare. Prin combinaţia acestor două vom trece şi peste acest val trei. Sunt foate îngvrijorat! Situaţia este extrem de serioasă, fac un apel la toţi românii să respecte restricţiile şi să se înscrie la vaccinare” , a declarat președintele.