Incidenţa COVID-19 în Bucureşti creşte din nou. Noi restricţii în Capitală

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă va decide noi restricţii în Bucureşti abia după ce CNSU va decide noile măsuri anti-COVID. Miercuri, incidenţa în Bucureşti a urcat la 6.37 la mia de locuitori faţă de 6.22, cât era cu o zi înainte.

24 mart. 2021, 10:31
Incidenţa COVID-19 în Bucureşti creşte din nou. Noi restricţii în Capitală

Comitetul Național pentru Situații de Urgență se reunește joi şi ar urma să decidă noile restricții care vor fi impuse la nivel național, în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19 și de pacienți internați la ATI. Potrivit unor surse, sunt luate în calcul restricții în weekend, precum închiderea magazinelor mai devreme decât în prezent şi carantina de noapte de la ora 20.00, față de 22.00, cum este acum. Abia după adoptarea unei hotărâri de către CNSU, prefectul Capitalei va convoca şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Citeşte şi: Primele restricţii în Bucureşti! Mall-urile, hypermarketurile și piețele se ÎNCHID la ora 15 în weekend, în Sectorul 5. Program redus și în cursul săptămânii

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat, miercuri, că va verifica legalitatea dispoziţiei primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, de reducere a programului unor agenţi economici.

Potrivit prefectului, astfel de decizii se pot lua în Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă.

„A fost o decizie a primarului şi urmează să verificăm legalitatea ei. (…) Urmează să fie luate nişte măsuri la nivel guvernamental, pe care noi le vom aplica unitar pe Bucureşti sau poate ideal ar fi pe o arie mai extinsă, Bucureşti plus o parte din Ilfov şi astfel de demersuri nu fac altceva decât să creeze (…) confuzie”, a declarat Alin Stoica.

El a menţionat că, din câte cunoaşte, Primăria Sectorului 5 nu are cum să schimbe programul operatorilor economici, amintind că Prefectura Capitalei face o analiză pe această temă.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, marţi, că deocamdată nu se ia în calcul carantinarea Capitalei, dar a dispus mai multe măsuri pentru limitarea răspândirii COVID-19 în Bucureşti. Alin Stoica a mai spus că aşteaptă o analiză a Direcţiei de sănătate publică.

„Măsurile care să protejeze mai bine populaţia, pentru că, de fapt, despre asta vorbim, nu măsuri mai drastice, ci măsuri care să aibă ca efect o protecţie mai bună a populaţiei împotriva răspândirii virusului ar putea fi luate până la sfârşitul săptămânii. (…) Nu pot să confirm sau să infirm ceva deocamdată. Se discută, sunt propuneri diverse. Acum ele sunt analizate şi sunt absolut sigur că cele mai bune măsuri vor fi şi aplicate, iar eu voi dispune aplicarea lor de îndată. (…) La acest moment am dispus deja înăsprirea controalelor și căutăm baza legală pentru a suspenda activitatea celor care nu înțeleg să respecte restricțiile”, a declarat prefectul Alin Stoica.

Citeşte şi: Prefectul Capitalei: „Nu carantinăm Bucureștiul. Aștept analiza DSP și propunerile MS. Am dispus înăsprirea amenzilor”

De asemenea, prefectul Capitalei a anunţat că noile restricţii pentru bucureşteni vor fi decise în ședința Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situații de Urgență de miercuri şi a precizat că sunt aşteptate de la DSP o analiză tehnico-ştiinţifică a situaţiei din Capitală, precum şi propuneri de măsuri.

Noi restricţii în Bucureşti. Propunerile DSP: Toate şcolile închise şi slujbe oficiate în aer liber

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti propune noi măsuri, după ce rata de infectare a depăşit 6 cazuri la mia de locuitori.

Printre propunerile Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti se numără închiderea şcolilor dar şi a after-school-urilor, limitarea numărului de persoane în magazine, supermarketuri şi mall-uri. De asemenea, noile restricţii propuse de DSP vizează şi slujbele religioase. Acestea se vor desfăşura în aer liber, iar botezurile, cununiile şi înmormântările se pot oficia cu maxim 16 persoane, conform Antena 3.

Rata de infectare în Bucureşti a ajuns marţi la 6.22, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti. În aceste condiţii, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă ar putea decide aplicarea de noi restricţii pentru bucureşteni ori intrarea în carantină.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat marţi circa 6.200 de cazuri noi COVID-19 în ultimele 24 de ore în România. La Terapie Intensivă sunt internaţi 1.367 de pacienţi în stare gravă. 174 de persoane infectate cu virusul SARS-COV 2 au murit. Ilfovul a depăşit incidenţă 7.4.

Citeşte şi: Incidenţa infectărilor COVID la Bucureşti a ajuns la 6.22. Noi măsuri anti-COVID, decise la şedinţa de la Prefectura Capitalei