11 luni de la tragedia din Club Colectiv: o singură victimă se mai află internată în spital în străinătate

La aproape 11 luni de la tragedia din Club Colectiv, o singură victimă se mai află internată în spital în străinătate, zece merg în clinici din Belgia şi Germania pentru recuperare sau tratament, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Valentin Popescu.

26 sept. 2016, 19:17
11 luni de la tragedia din Club Colectiv: o singură victimă se mai află internată în spital în străinătate

„Este vorba despre un pacient internat în Belgia. Alţi zece merg în clinci din Germania, în general la recuperare sau tratament”, a spus Valentin Popescu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Doctorii din străinătate vorbesc şi despre unele intervenţii chirurgicale la care ar putea fi supuşi unii dintre răniţi.

„Medicii iau în calcul ca unii dintre răniţi să mai fie supuşi unor intervenţii chirugicale”, a adăugat Valentin Popescu.

Patronii clubului Colectiv, Costin Mincu și Paul Gancea, s-au prezentat, vineri, la Direcția Națională Anticorupție (DNA). Potrivit avocaților acestora, cei doi au fost chemați pentru a fi audiați în calitate de martori în dosarul în care sunt cercetați doi pompieri de la ISU. Detalii, aici. 

În urmă cu patru luni, un număr de 17 dintre cei 46 de răniţi în incendiul din Colectiv transferaţi în străinătate mai erau încă în tratament în unităţi sanitare din Belgia, Germania, Franţa, Olanda şi Marea Britanie, şapte fiind internaţi, restul în ambulatoriu. 

Citeşte şi DNA: 240 de persoane, părţi civile în dosarul Colectiv în care sunt anchetaţi pompierii ISU

Potrivit datelor centralizate la Ministerul Sănătăţii, 46 de tineri răniţi în incendiul din Colectiv au fost transferaţi la clinici din străinătate, iar dintre aceştia 11 au decedat.

În urma incendiului din 30 octombrie 2015 şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, între care 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate, printre aceştia fiind fotografi, artişti, olimpici şi studenţi străini.