11 persoane rănite în urma exploziei unor vagoane cisternă, în Bulgaria

Un număr de 11 persoane au fost rănite miercuri după ce două vagoane cisternă pline cu propan au luat foc şi au explodat în gara Ezerovo din judeţul Varna, în nord-vestul Bulgariei, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
14 aug. 2013, 20:44
11 persoane rănite în urma exploziei unor vagoane cisternă, în Bulgaria

În prima explozie, care a avut loc în jurul orei 16.00, au fost rănite două persoane, una dintre ele având arsuri pe 80% din suprafaţa corpului. A două explozie s-a produs la ora 18.30, când au fost rănite alte nouă persoane, dintre care cinci pompieri veniţi la faţa locului.

Potrivit directorului spitalului militar de la Sofia, Stoain Tonev, pompierii au arsuri între 10% şi 20% din suprafaţa corpului. Printre răniţi se numără şi trei muncitori care se aflau nu departe de zona incidentului.

Zece dintre răniţi au fost internaţi la spitalul militar din Varna, în timp ce o femeie care a fost rănită uşor la cap a primit ajutor medical în oraşul Beloslav din apropiere, fără să fie necesară spitalizarea ei.

Miercuri seară, pompieri din Varna şi alte oraşe încercau să stingă incendiul, care a cuprins şi terenuri din zona gării. Potrivit poliţiei, nu există niciun pericol pentru populaţia din zonă, iar locuitorii din satul Ezerovo nu vor fi evacuaţi.

Din cauza incidentului, circulaţia tuturor trenurilor dinspre şi înspre Varna este blocată. Sunt afectate cel puţin 13 trenuri. Călătorii sunt transportaţi cu autocare, iar compania feroviară de stat nu a putut preciza când va fi reluat traficul.